h i r d e t é s

Ha a plüssmackók mesélni tudnának…

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Ha a plüssmackók mesélni tudnának…

2019. július 01. - 13:37

 

A K&H gyógyvarázs mesedoktorokat 46 kórházban várják.

Forrás: kh.hu

A teljes életnek elengedhetetlen része a boldog gyermekkor, aminek két apró, de annál fontosabb kelléke az esti mese és a plüssmackó. E kettőnek ugyanis különleges szerepe van abban, hogy a gyermekek nyugodtan aludjanak, sőt, a szülők távollétében is erőt tudnak adni a kicsiknek, ha kiszakadnak megszokott, otthoni környezetükből. A K&H gyógyvarázs mesedoktorok országszerte 46 kórházban, hetente több mint 300 új időpontban segíthetik meséikkel a kicsik mielőbbi gyógyulását.

A gyermekek számára minden szülő igyekszik biztosítani a boldog gyerekkort, amiben két apróságnak – a plüssállatoknak és a meséknek – szinte elengedhetetlen szerepe van. Bár sokféle plüssfigura létezik, mind közül a maci a legnépszerűbb, ezeknek a puha állatkáknak ugyanis – egy izraeli pszichológusokból álló kutatócsoport tanulmánya szerint – különleges, szülői közelséget pótló hatásuk van.

A plüssmaci nemcsak az otthoni környezetben hű társuk a gyermekeknek, hanem akkor is, amikor a megszokott környezetből kiszakadva, a szülőktől távol kell tölteniük a napot. Ezért ha csak egy dolgot vihet magával a kicsi otthonról az óvodába vagy a kórházba, akkor az szinte biztosan a kedvenc plüssfigurája lesz – így lett a plüssmackó a K&H gyógyvarázs mesedoktorok jelképe is

 – mesélte el a plüssfigura és a K&H mesedoktorok kötődését Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

Mesékkel a kicsik lelki gyógyulásáért

Amikor a gyerekek kórházba kerülnek, nyugodtabban és bátrabban viselkednek, ha velük van a kis kedvencük. Az otthoni meghitt hangulathoz azonban a mese is hozzátartozik, ezért indítottuk el 2013-ban a K&H gyógyvarázs mesedoktorok programot.

Így amikor a családtagok éppen nem lehetnek a kis beteg mellett, a mesedoktorok egy-egy mese felolvasásával a kórház falai közé varázsolhatják az otthon melegét és megnyugtató biztonságát, ezzel is hozzájárulva a gyerekek mielőbbi gyógyulásához, teljes életéhez.

A program a nyári időszakban is várja a segíteni vágyókat: országosan 46 kórházba, összesen heti több mint 300 meseórára lehet jelentkezni a program weboldalán. Kezdeményezésünk népszerűségét jól mutatja, hogy országszerte eddig több mint 19 000 mesét olvastak fel mesedoktoraink, miközben a kis betegek az otthonról hozott kis plüssmackójukhoz vagy a K&H gyógyvarázs macihoz bújtak

 – fejtette ki Horváth Magyary Nóra.

A maci felnőttkorban is velünk marad

Talán meglepő, de sok gyermek még felnőtt korában is megtartja plüssállatát, sőt, akár üzleti utakra is magával viheti. Erre utal legalábbis a brit Travelodge szállodalánc felmérése, amely szerint a felnőttek 35 százaléka alszik plüssállattal, ráadásul a maci a harmadik leggyakrabban a hotelszobákban felejtett tárgy a telefontöltő és a pizsama után

 – mondta el Horváth Magyary Nóra. 


 

Kommentek

h i r d e t é s