h i r d e t é s

Ha bűntudatod van, több csokit fogsz falni!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ha bűntudatod van, több csokit fogsz falni!

2015. március 03. - 20:40
0 komment

 

Minél nagyobb a bűntudatod, annál finomabbnak érzed a csoki ízét - derül ki egy friss kutatásból. Kissé aggasztó infó.

A chicagói Northwestern Egyetem tudósai 40 nőt vizsgáltak: az alanyok felével a csoki-kóstolás előtt egészséges életmódot hirdető magazinokat olvastattak, amelyek nem javasolták a csokoládét és felhívták a figyelmet hizlaló hatására. A másik csapat is olvasgatott magazinokat, ám ők a témához nem kapcsolódó cikkeket böngészgettek. - írja a neon.hu

Az olvasgatás után mindenki kapott egy szelet csokit, majd miután megette, értékelnie kellett, hogy mennyire ízlett neki a cucc. Az egészségsulykoló magazinok olvasóinak 16 százalékkal nagyobb gyönyört okozott, mint a semleges cikkeket bogarászóknak.

"Ha 'bűnmentesnek' hirdeted terméked, akkor szerényebbek lesznek a fogyasztók ízelvárásai"

- mondta Kelly Goldsmitht, a kutatás vezetője a The Daily Telegraphnak, majd hozzátette, hogy az összefüggés a dohányzásra és az alkoholra hasonlóan igaz lehet.

Gondoljuk csak át ezt az egészet még egyszer, gyerekek! Jól tudjuk, hogy a programok, amelyeket gondolatok és érzések formájában, többnyire tudat alatt írunk, komoly hatással vannak hétköznapjainkra. Tudományos tény, hogy a "jaj, de hülye vagyok" gyakori ismételgetése a teljesítmény romlásához vezet,míg a pozitív megerősítések kiegyensúlyozottabbá és hatékonyabbá teszik az embert.

Ugyanez még a hízásra és a koleszterinszintre is igaz - a megfelelő programmal (tudatalattinkba küldött kijelentéssel, pozitív megerősítéssel) a megfelelő testsúly könnyebben elérhető és megtartható, míg a magukat kövérként regisztráló emberek általában a huszadik fogyókúra után is túlsúlyosak... és ez így is marad, amíg korlátozó hiedelmeikről nem hajlandóak lemondani.  

Álljunk meg egy pillanatra, és vegyük a kezünkbe a tudatos életünket! Nem lenne jobb, ha mindenki elengedné a bűntudatot - amit csak elménk hoz létre, az embert elbutító és leacsonyító társadalmi nyomás hatására - és bátran, szabadon, de persze mértékkel élvezné az életet?!

 

neon.hu


 

h i r d e t é s