h i r d e t é s

Ha ezt szegény Öcsi látná…

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Ha ezt szegény Öcsi látná…

2014. április 24. - 11:46
0 komment

2014. április 21. piros betűs ünnep volt Magyarországon. A húsvéti nyuszi egy gyönyörű stadiont hozott a magyar népnek, amire méltán lehet büszke!

Hétfő este kapcsolgattam a tv-t és hirtelen megakadt a szemem egy focimeccsen. A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia játszott a Real Madrid korosztályos csapatával. Egy pillanatig nem értettem, hogy mit is nézek, de aztán minden értelmet nyert. Magyarország egyetlen miniszterelnökének stadionavató mérkőzését volt szerencsém nézni. Ha már odakapcsoltam, gondoltam végignézem. Hát nem kellett volna…

Adott egy 1800 fős település; ez Felcsút. Adott egy 4000 férőhelyes stadion; ez a Pancho Aréna. Végül pedig adott egy labdarúgóklub; ez a Puskás Akadémia FC.

Kezdjük azzal, hogy teljesen véletlenül a csapat (mostantól PAFC) elnöke Mészáros Lőrinc úr, a becsületes felcsúti polgármester és üzletember, aki a 2013-as esztendőben 800 millió forintos osztalékot szavazott meg saját magának; aki jelenleg a 88. leggazdagabb magyar közel 7 milliárdos vagyonnal; továbbá közel 20 trafik tulajdonosa és természetesen a Fejér megyében kiosztott földek közel 25%-a is az övé… Ez ám az igazi magyar tündérmese! Elnök úr busásan megjutalmazza hű csatlósait. Kérem, mindenki maga találja ki, hogy ki a klub alapítója! Bingó, a felcsúti államférfi!

A klub hivatalos honlapja szerint a csapat Puskás Öcsi özvegyének köszönheti a nevét, aki Orbán Viktor személyes kérésére egyezett bele egykori férje nevének használatára. A honlap azt írja, "még Öcsi bácsi életében, 2006-ban adta meg a család beleegyezését". Ebbe nem szeretnék belemenni részletesebben, aki tud és akar gondolkodni, az megteheti, hogy elidőz egy kicsit ezekkel a gondolatokkal… - mindenesetre már itt hányingerem lett. Mindezek mellett tény, hogy Puskásnak annyi köze van Felcsúthoz, mint nekem a –kétségkívül meseszép- izlandi pónikhoz; ez az egész történet egy újabb bizonyítéka Orbán eszement történelemhamisításának.

A stadion megnyitóján ott volt Magyarország krémje: jelenlegi Fidesz-tagok, kormányközeli művészek, volt és jelenlegi labdarúgók. Elborzadtam; mert egyszerűen egy normális országban nem történhetne meg ilyen. Ellopják egy legenda történetét, egy hatalommániás politikus pedig kénye-kedve szerint épít egy stadiont a saját kertjébe, amit persze "magánpénzből" építettek, amit a mérkőzés utáni interjúban (mert persze az is volt ám!) többször ki is hangsúlyozott Magyarország Miniszterelnöke. Hadd jegyezzem meg halkan, hogy a most átadott felcsúti stadion székenkénti ára közel 2-szer annyiba került, mint a Juventus 2011-ben átadott ultramodern stadionja (könnyen kiszámolhatjuk az építési költségek és befogadóképesség hányadosaként: PAFC: 1,2 millió Ft/ szék; Juventus: 0,7 millió Ft/szék)… kétségkívül érdekes.

Orbán azt is hangsúlyozta, hogy ez egy olyan létesítmény, amelyre minden igaz magyar ember büszke lehet! Hát köszönöm, én ezt kihagynám! Abszolút nem vagyok büszke ennek a bűzlő maffiabirodalomnak a tákolmányára, amit minden egyes magyar ember fizetett (akarom mondani magánadomány, ma-gán-a-do-mány…). Mélységesen szégyellem magam, hogy egy ilyen Észak-Koreára hajazó megnyitó ünnepségen mindenki jó mélyen meghajolt a nagyvezér ellőt. Miért nincs ilyenkor legalább egy tisztességes ember aki felállna és azt mondaná: "Igen, én imádom Magyarországot, imádom a focit, de gusztustalan, amit művelnek: hülyítik az embereket, ellopják és kisajátítják Öcsi bácsi emlékét és mindezt azért, hogy megmutassuk Magyarország és vele együtt miniszterelnöke él, virul és köszöni, piszkosul jól teljesít!"

Szegény Öcsi meg fentről néz és fogja a fejét… 


h i r d e t é s

Clicky