h i r d e t é s

Ha hiszi, ha nem: Orbán vasárnapi évértékelője nem pártrendezvény volt, hanem….

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ha hiszi, ha nem: Orbán vasárnapi évértékelője nem pártrendezvény volt, hanem….

2020. február 19. - 09:09

 

Mi az? Kizárólag egy pártszövetség tagjait és szimpatizánsait összeterelik egy rendezvényhelyszínre, ahol az “előzenekar” után kizárólag az említett egylet vezetője ad elő. Pártrendezvény? - írja a varosikurir.hu.

Forrás: Németh Szilárd/Facebook

Nem mindenki véli így…..

Mint megírtuk: a vasárnapi évértékelőn egy csoportban ülve díszegyenruhás tábornokok hallgatták Orbánt, miközben

az 1993-as honvédelmi törvény kifejezetten tiltja katonáknak, hogy egyenruhában részt vegyenek politikai rendezvényeken.

Válaszolt a Népszava kérdésére a Honvédelmi Minisztérium, miután a napilap arról érdeklődött, hogy kerülhettek tábornokok Orbán Viktor évértékelőjére.

Nem pártrendezvény, hanem „kormányzati évértékelő” volt Orbán Viktor miniszterelnök vasárnapi beszéde.

A portál azt is megérdeklődte, hogy ki adott engedélyt az egyenruhás parádézásra. Innentől a tárca válaszát szöveghűen közölik:

„Örömmel vettük,

hogy a kormányzást értékelve a Magyar Honvédség fejlesztése is kiemelt figyelmet kapott, hiszen az elmúlt években következetesen intézkedéseket hajtottunk végre Magyarország biztonsága, a Magyar Honvédség megerősítése, a magyar katonák anyagi és erkölcsi megbecsülése érdekében. Ahogy miniszterelnök úr a beszédében hangsúlyozta is:

Kérem Önöket, gondoskodjanak róla, hogy a pártrendezvényeken ne, de a kormányzati és civil találkozókon a katonák is ott lehessenek, és elfoglalhassák megbecsült helyüket a magyar társadalmi életben.

A minisztérium érvelése ott sántít,

hogy a Fidesz pártalapítványa, a Balog Zoltán exminiszter vezette Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) szervezi, oda kizárólag a Fidesz és holdudvara kap meghívást, más pártok résztvevői nem.

Szó sincs tehát kormányzati vagy civil rendezvényről. A kormányzati évértékelő hagyományosan a Parlamenti ülésszak nyitányán a miniszterelnöki nyitóbeszéd lenne, ám ezt az idén Orbán – a teljes üléssel együtt – kihagyta

– írja a Népszava.

A Demokratikus Koalíció ugyanakkor a honvédelmi bizottság összehívását kezdeményezte a tábornokok részvétele miatt.

varosikurir.hu


 

h i r d e t é s