h i r d e t é s

Hadházy Ákost engedély nélkül figyelhette meg a rendőrség

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Hadházy Ákost engedély nélkül figyelhette meg a rendőrség

2022. május 11. - 16:29

 

A Blikk információi szerint bejelentést kapott az ügyészség arról, hogy engedély nélkül figyelhettek meg embereket a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Felderítő Főosztályának nyomozói az elmúlt években.

Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselőt valamint a Ligetvédők csoportjának több tagját és egy ismert celebet is megfigyelhetett a BRFK Felderítő Főosztályának nyomozói – írta a Blikk.

A bejelentés szerint a megfigyelésekre a főosztály vezetője adott utasításokat, amely alapján a nyomozók a célszemélyek mozgását követték, amiről fotókat és videókat is készítettek, amiket egy Viber-csoportban továbbítottak. A portál információi szerint az ügyészség beadványában az viszont nem szerepel, hogy kinek az utasítására rendelték el az engedély nélküli nyomon követéseket.

Hadházy a portálnak azt mondta az ügyről, hogy mindig is úgy gondolta, hogy megfigyelhetik, és a gyanúja beigazolódott. A politikus hozzátette, hogy ő is megkapta ezt az információt, ami miatt a BRFK-hoz fordult. „Amolyan rendőri nyelven kérdeztem meg, milyen intézkedéseket foganatosítottak velem szemben, s szerettem volna megnézni a rólam készült anyagokat. Választ egyelőre nem kaptam” – közölte a portállal. (168.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s