h i r d e t é s

Hadházy szavai lepattannak az ellenzék nagy részéről

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hadházy szavai lepattannak az ellenzék nagy részéről

2022. április 29. - 06:32

A független képviselő most az MSZP-nek üzent, akik eldöntötték, hogy részt vesznek az alakuló ülésen.

A kép illusztráció! - Forrás: Hadházy Ákos Facebook oldala

„Ez azután még szomorúbb, hogy a héten először Kocsis Máté , aztán Hollik István zsarolta az ellenzéket azért, hogy mindenki legyen ott” - írta a képviselő.

Megalakult az MSZP országgyűlési képviselőcsoportja, a szocialista képviselők a posztot eddig is betöltő Tóth Bertalant választották frakcióvezetőnek - közölte az ellenzéki párt csütörtökön. A frakcióülésen döntés született arról is, hogy a szocialisták részt vesznek az Országgyűlés hétfői alakuló ülésén, és a parlamenti bizottsági munkában is.

A hírről a 444 is beszámolt, a Facebookon megosztott cikkük alatt pedig Hadházy Ákos (aki korábban a Momentummal együtt kijelentette, hogy bojkottálja a parlament alakuló ülését) egy kommentben reagált a szocialisták bejelentésére.

Mert ugye Hollik és Kocsis Máté is megmondta, hogy menni kell. Van az a pénz

- írta a bejegyzés alá az ellenzéki képviselő.

Hadházy egy Facebook-posztban is reagált a hírre a saját Facebook-oldalán. Az MSZP döntése kapcsán azt írta, hogy ez azután még szomorúbb, hogy a héten először Kocsis Máté, aztán Hollik István zsarolta az ellenzéket azért, hogy mindenki legyen ott.

Hadházy szerint önmagában a nyitó ülésről való távolmaradás sovány gesztus lenne ahhoz, hogy a tetteikkel is megígérjék, nem lesznek díszellenzék.

Ehhez az is kell, hogy a milliós extra fizetéssel járó díszpozíciókat ne vegyék fel a képviselők és csak a legfontosabb alkalmakkor szólaljanak meg a parlamentben

- írta a politikus, aki szerint az interpellációk nem azok, azok csak az ellenzéki kontroll látszatát tartják fent.

Hadházy korábban a 444-nek adott interjújában azt mondta, hogy szerinte az ellenzéki képviselőknek a parlamenti munka helyett inkább a vidéki bázis megszervezésére kellene fordítani az energiáikat. (szmo.hu)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s