h i r d e t é s

Hajápolási kalauz

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Hajápolási kalauz

2021. június 11. - 09:21

 

A hajápoló szerek és anyagok világa rendkívül változatos. Mint egy nagy, színes virágokkal teli rét: vannak gyakran használt termékek, másokat ritkábban alkalmazunk, vannak természetes anyagokat tartalmazó, bio, mesterséges összetevőkkel gazdagított szerek. A különböző hajtípusokra különböző anyagokat kell használni, ezáltal hajtípus szerint is csoportosíthatjuk őket. 

Forrás: shop.hairline.hu

Kezdetben kizárólag a természetes anyagokat, füvet, fát, virágot használtak, hiszen az ember önmaga is természeti lény. A növények és azok főzetei, fák kérgének forrázott leve szolgált valamiféle hajápolóként a korai emberek mindennapjaiban. Az ókorról már többet tudunk, így azt is, hogy bizonyos kultúrák népei parókát hordtak, ami alatt kopaszra borotválták a fejüket. Később a henna, a vörös agyag, a kamilla szolgáltak színezőanyagként, amelyek egyre sürgetőbbé tették a hajápolást.

A gyógynövények, mint a kamilla, levendula vagy rozmaring gyorsan megmutatták gyógyító hatásukat, így nemcsak illatuk, hanem a fejbőrt nyugtató és a hajat ragyogóvá tévő tulajdonságaikért is használták őket. A menyecskék haja inkább a fűszernövényektől illatozott, míg a nemes kisasszonyok rózsavizet használtak a hajukra is.

Hair menu

Ha viccet csinálnánk a hajápolásból, akkor azt mondhatnánk, hogy egy-egy főzésre ítélt délután folyamán a hajunknak is készíthetnénk valamit. A hair menu részei lehetnek gyümölcsök, zöldségek, fűszernövények, tejtermékek. Egymással keverve ezeket az anyagokat valódi energiabombát készíthetünk a hajunknak. Elég kinyitni a hűtőszekrényt, és máris lehetőségek sora tárul elénk.

A joghurt, a citromlé és a tojás keveréke jót tesz a hajnak. Ha egy maszkszerű, sűrű elegyet készítünk és rákenjük a hajunkra, igazi proteinbombát generálunk. A fehérje és a citromlé vitalizálja a fejbőrt és a tincseket. Alapos öblítés után a haj kimondottan fényes lesz, és a citromlének köszönhetően világosabb árnyalatot kap.

A rozmaring és a mandulaolaj keveréke stimulálja a hajhagymákat, így jó hatással van a haj növekedésére. Puhaságot, lágyságot, könnyen fésülhetőséget eredményez, míg a rozmaringnak köszönhetően hosszan tartó illatot kölcsönöz.

A méz, az olívaolaj és az avokádó mixtúrája sűrű, ragadós pasztát képez, amely rengeteg energiát képes adni a hajnak. A mézben lévő cukrokat kimondottan szeretik a hajszálak, míg az olívaolaj táplál, az avokádó pedig az extra vitamint biztosítja.

Hajápolási folyamat

Mielőtt az említett mixek bármelyikét felvinnéd a hajadra, nézz körül az Alfaparf Milano hajápolási termékei között, mert olyan modern technikával kifejlesztett termékeket találsz, melyek természetes anyagokat tartalmaznak és ellátják a hajad minden földi jóval.  Használatuk egyszerű és az olasz szakemberek már elkészítették neked, így nem kell időt vesztegetned a konyhában. Első lépésként alaposan mosd meg a hajad a megfelelő samponnal. A szennyeződésektől mentes haj képes befogadni a tápláló anyagokat. Ezután jöhet a pakolás, majd némi hatóidő után az öblítés. A folyamat végén használd a hajadnak legmegfelelőbb finish terméket.

Akár gyári, akár házi készítésű pakolást használsz, tartsd szem előtt, hogy miért viszed fel a hajadra.


 

Kommentek

h i r d e t é s