h i r d e t é s

Halálfélelem a bulin - Tömeghisztéria alakult ki Majka veszprémi koncertjén

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Halálfélelem a bulin - Tömeghisztéria alakult ki Majka veszprémi koncertjén

2019. május 14. - 09:36

 

A rendőrségnek egy komplett városrészt kellett lezárnia, akkora tömeg indult a sztár ingyenes koncertjére. - írja a borsonline.hu.

Majka csak a koncert után értesült arról, mennyien tolongtak a környéken miatta. Forrás: borsonline.hu

 A rajongók dühöngenek, mert Majka bulija helyett a környező szűk utcákban rekedtek.

Hangos tömegjelenetek, káromkodó rajongók, ideges biztonsági őrök, elkeseredetten sírdogáló gyerekek… sokaknak ennyi jutott Majka szombati in­gyenes veszprémi koncertjéből, ahova bár időben elindultak, nem érhettek oda. A veszprémi Gizella Napok keretében egy egész napos rendezvényen számtalan kulturális program mellett egymást váltották a fellépők is.

A fő produkció Majka koncertje volt, neki 21.30-kor kellett színpadra lépnie. A tömeg már két órával a buli előtt elkezdett gyűlni, a helyszíni beszámolók szerint a szervezők ezt látva, biztonsági okokból este nyolc órától elkezdték korlátozni a város legszebb terére, az Óváros térre a belépést. Egy darabig még kisebb, 4-6 fős csoportokat átengedtek a biztonsági záráson, de a későbbiekben már senki sem léphetett a térre és a környéket is lezárták.

Volt anyuka, aki a gyermeke és a saját testi épségét féltette, amikor a tömeg megindult.

Amikor közli a rendőr, hogy még kétszáz ember bemehet, simán bejutottunk volna, erre elindul a hátsó sorból, oldalról a nyomás, konkrétan halálfélelmem volt, a gyerek a kezemet fogta, nyomott a tömeg innen, onnan. Hát ennyit nem ér egy koncert sem, most egy darabig az ilyet kihagyjuk.

Az Óváros tér egyes számítások szerint körülbelül ötezer fő befogadására al­kalmas, ennél nagyobb tö­meg számára veszélyes, hi­szen viszonylag szűk utcákon lehet elhagyni a helyszínt, ha evakuálni kell. A biztonságiak tehát jól döntöttek, hogy nem engedték túlzsúfolni a teret, ez azonban nem vigasztalta azt a közel háromezer embert, aki kint rekedt, és semmit sem látott, hallott Majorosék bulijából.

Még egyszer vagy talán másfélszer nagyobb tömeg zsúfolódott össze a rendőrségi kordonnal „lezárt” terület előtt, hiszen lelkesen indultak el családok, rajongók, haveri társaságok, hogy meghozd a hangulatot az éjszakára

- írja Majka egyik rajongója a sztár Instagram-oldalán.

De nem volt engedélyezve a feljutás a térre már 20 órától, volt, aki várt a feljutásra. Mi is és még rajtunk kívül többtucatnyian vártak, hogy hadd tomboljanak egy jót, és még csak nem is hallottunk belőled semmit.

Majoros Péter ezt írta az elkeseredett rajongóknak:

Tudom, hogy le kellett zárni a teret, mert annyian voltak, és nagyon sajnálom azokat, akik emiatt nem tudtak feljönni. Viszont biztonsági okokból ez sajnos teljesen érthető. Legközelebb figyelnek erre biztosan.

A kommentáradat azonban itt nem állt meg.

Teljesen igazad van. Vagy lett volna belépőjegyes a téma! Egy Majkát hívnak ingyenes koncertre egy lyukba. Aki arénákat tölt meg még többezres belépőjegyárakkal is. Gondoltam, hogy látni nem fogunk semmit, de azért hallani igen. Nem jött be. Ha a továbbiakban ilyet szervezne a város, először egyeztessen a katasztrófavédelemmel, majd ők talán segítenek nekik a matekban, de én is szívesen segítek.

Az ügyben kerestük a veszprémi önkormányzatot, de ezidáig nem kaptunk választ a kérdéseinkre.

Majka a Borsnak azt mondta, egyfelől büszke arra, hogy ilyen sokan kíváncsiak rá, másfelől őszintén sajnálja azokat, akik nem látták a szombati produkciót.

– A koncert után értesültünk arról, hogy mekkora tömeg volt kíváncsi ránk, és hogy sokan a színpad közelébe sem fértek

– meséli a Borsnak Majka.

– Na­gyon sajnálom, hogy ilyen tömegjelenetek alakultak ki, de a biztonság az első, a szervezők úgy jártak el, ahogy arra szükség volt. Remélem, a jövőben kizárólag olyan koncerthelyszíneken lépünk fel, ahol a szervezők számolnak azzal, hogy nagyobb tömeg lesz jelen.

borsonline.hu


 

h i r d e t é s