h i r d e t é s

Halálos cápatámadás történt Új-Kaledóniában

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Halálos cápatámadás történt Új-Kaledóniában

2023. február 20. - 05:47

Egy úszó ausztrál férfit többször megharapott egy cápa, lezárták a helyi strandokat.

Forrás: 9News

Többször megharapott Új-Kaledóniánál egy cápa egy 59 éves ausztrál turistát, aki belehalt sérüléseibe.

A férfi a Guardian beszámolója szerint körülbelül 150 méterre úszott a nouméai part egyik pontonjától, amikor megtámadta egy cápa. A hatóságok közlése szerint a cápa többször megharapta.

Két vitorlázó sietett a segítségére, majd hajójukkal kivitték a partra a sérült férfit, ahol a mentők próbálták megmenteni az életét. A cápa olyan súlyos sebeket ejtett az egyik lábán és mindkét karján, hogy sikertelennek bizonyultak az újraélesztési kísérletek.

A támadás idején még sokan voltak a vízben, így szemtanúivá is váltak annak. Érthetően pánik alakult ki, a fürdőzők kimenekültek a partra, majd a rendőrség kiürítette a területet.

Nouméa polgármestere, Sonia Lagarde elrendelte a legtöbb strand bezárását és a bikacápák és tigriscápák kifogását a part menti vizekből. A cápák keresésére drónokat is használnak, és két cápát már ki is szúrtak velük.

A Franciország csendes-óceáni területének számító Új-Kaledóniában a múlt hónapban is volt cápatámadás, akkor is egy úszó sebesült meg, majd néhány nappal később egy szörföst is támadás ért, ő viszont megúszta sérülés nélkül. (Telex)


Kommentelne? Kattintson ide!