h i r d e t é s

Halálos lakástűz Kunszentmiklóson

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Halálos lakástűz Kunszentmiklóson

2020. november 24. - 13:44

 

Kedd délelőtt tíz körül érkezett a bejelentés, hogy Kunszentmiklóson, a Liszt Ferenc utcában egy épületből sűrű füst áramlik ki, és feltehetően van bent valaki. 

A kép illusztráció! - Forrás: MTI

A kunszentmiklósi önkormányzati és önkéntes, valamint a szalkszentmártoni önkéntes tűzoltók perceken belül a helyszínre érkeztek. A helyszínen egy családi ház mellett lévő tizenkét négyzetméteres melléképület égett. Két tűzoltó behatolt az égő épületbe, ahonnan kihoztak egy embert, majd átadták a mentőknek, az életét azonban már nem lehetett megmenteni. A lakásként használt melléképület belseje teljes terjedelmében égett, a tűzoltók néhány percen belül megfékezték a lángokat. A halálos lakástűz körülményeit a katasztrófavédelem kivizsgálja. 

Ősszel és télen naponta átlagosan harminc lakástűzhöz riasztják a tűzoltókat, vagyis átlagosan 45 percenként kigyullad egy lakás. 
A leggyakrabban rossz elektromos eszközök, gyertyák, a fűtés, vagy a főzés a lakástűz oka. Idén már 86-an vesztették életüket lakástűzben, holott ezek mind megelőzhetőek lettek volna. Jellemzően nem a lángok hőhatása vezet tragédiához, hanem a belélegzett füst. 
Elég egy kis tűz is ahhoz, hogy annyi mérgező füst keletkezzen, ami már ölni képes. Egy füstérzékelő időben jelez, így megelőzhetőek vele a nagyobb tüzek, sérülések. Ha biztonságban akarjuk tudni a szeretteinket és otthonunkat, vegyünk otthonra füstérzékelőt.


 

Kommentek

h i r d e t é s