h i r d e t é s


Hamarosan fagyos reggelekre ébredhetünk!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Hamarosan fagyos reggelekre ébredhetünk!

2017. november 14. - 05:34

 

A front mögött tovább folytatódik a lehűlés, szerdától az ország egy jelentős részén fagyos reggelekre ébredhetünk. - írja az Időjárás.hu.

Fotó: pixabay.com

Napközben azért napsütésre is számíthatunk, de kellemes őszi időrnek egyelőre nincs nyoma.

Délelőtt északon egyre többfelé elvékonyodik a felhőzet, előbukkan a nap, máshol még erősen felhős időre van kilátás. Délen és keleten szórványosan lehet eső, máshol számottevő csapadék nem valószínű. 

Délután északon a változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb napos időszakokra számíthatunk, és közben máshol is csökken, egyre többször elvékonyodik a felhőzet. Délen helyenként kisebb eső még előfordulhat, de a legtöbb helyen számottevő csapadék nem várható. Többfelé erős lökések kísérik az északias szelet.

A legmagasabb hőmérséklet 4, 9 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Kedden ugyan csak gyenge fronthatás érvényesül, az is csak a reggeli órákig, azonban hazánk minden részén felléphetnek panaszok a fejfájásra hajlamosak körében. - írja a meteoklinika.hu.

A fronthatástól függetlenül is már a reggeli órákban kialvatlanul ébredhet, napközben pedig az ingerültség mellé még fejfájás is társulhat. Az ok nélküli idegesség a hangulatára is rányomhatja bélyegét, csökken a munkateljesítmény – éppen ezért javasolt előre megterveznie a napirendjét, így elkerülheti a felesleges kapkodásból adódó feszültséget. Fejfájását borsmenta-citromfű keverékéből készített teával mérsékelheti, az éjszakai nyugodt alvás elősegítésére pedig lefekvés előtt vegyen egy levendulás fürdőt.

A gyerekek az iskolában rosszabbul teljesíthetnek, időnként pedig kezelhetetlenebbek, nyugtalanabbak is lesznek. A zöld, illetve a kék szín nyugtatólag hathat rájuk, érdemes több ilyen színű tárgyat, ruhadarabot használni ezen a napon.

A szél a hőérzetét is rontja, ezért annak ellenére, ráadásul kifejezetten hűvös időben lesz részünk, szükséges tehát a réteges, szélálló öltözet. Az erős légmozgás a bőrét is könnyen kiszáríthatja, ez ellen zsíros ápolókrémekkel védekezhet.

Jó hír azonban, hogy a szeles időben tiszta marad még a nagyvárosok levegője is, nem tudnak feldúsulni a szennyezőanyagok.

A közlekedők dolgát többfelé erős, nyugaton kezdetben néhol viharos széllökések nehezítik, csökken a menetstabilitás. Emellett sok lesz ingerült, türelmetlen sofőr az utakon, ami szintén növeli a balesetveszélyt. Ajánlott mérsékelni a sebességet, a megnövekedett menetidő miatt pedig korábban elindulni otthonról.

 

meteoklinika.hu / idojaras.huh i r d e t é s

betöltés..

;