h i r d e t é s

Hamarosan lesz Göncz Árpád tér

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hamarosan lesz Göncz Árpád tér

2015. október 28. - 15:13
0 komment

 

Egyetértett a Fővárosi Közgyűlés azzal a javaslattal, hogy közterületet nevezzenek el Göncz Árpádról a nemrég elhunyt volt köztársasági elnök tiszteletére, de majd csak később dől el, hogy a város mely pontján.

A DK a nemrég felújított Nyugati teret javasolta átnevezni, de nem biztos, hogy így lesz - Fotó: Dudás Szabolcs - Origo

Budapesti közterületet neveznek el a nemrégiben elhunyt Göncz Árpád volt köztársasági elnökről - döntött a Fővárosi Közgyűlés az Origo beszámolója szerint.

A testület elé Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció (DK) képviselője nyújtott be előterjesztést, hogy a VI. kerületi Nyugati teret nevezzék át Göncz Árpád térre.

Tarlós választja ki a helyet

Tarlós István főpolgármester elfogadott módosító javaslata értelmében a Fővárosi Közgyűlés egy későbbi ülésén - az ilyenkor szokásos eljárást követve - a főpolgármester előterjesztésére választja ki a végleges közterületet, amiről a főpolgármester szerint a kerületeket is meg kell kérdezni.

Mint arról az Origo beszámolt, a DK azt is javasolta, hogy a közgyűlés ezt a döntést szimbolikusan egy október 23-ai keltezésű határozatában mondja ki és döntsön a kijelölt közterületről, ahol szobrot is állíthatnánk az október 6-án 94 évesen elhunyt egykori államfőnek.

 

origo.hu


 

h i r d e t é s