fbpx Hamarosan újra pénzügyi zavarba kerülhet Esztergom | CIVILHETES

h i r d e t é s

Hamarosan újra pénzügyi zavarba kerülhet Esztergom

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hamarosan újra pénzügyi zavarba kerülhet Esztergom

2021. augusztus 18. - 10:27

 

Milliárdos hiányra hívta fel a figyelmet Cserép János.

"Legutolsó információim szerint 2010 szeptember 28-án kötötték meg Esztergomban az utolsó Szent Miklós Alap szerződést, mellyel együtt 1358 darabot tartanak nyilván. Az azóta eltelt 11 évben jó eséllyel még 2-3 ezer gyermek vált jogosulttá az alapra, akikkel a város elmulasztott szerződést kötni. A rendelet ma is hatályban van, ami erre kötelezi a mindenkori polgármestert." - írja a Szeretgom listás önkormányzati képviselője a Facebook-on.

A 2005-ben született első szerződésalanyok már 16 évesek idén. Két év, és a városnak el kell kezdenie fizetni a szerződés alapján nekik az életkezdési támogatásokat, amennyiben erre igényt jelentenek be. Márpedig ki akarná veszni hagyni a beígért fejenként másfél millió forint életkezdési támogatást?


Forrás: Cserép János Facebook oldala

Az alapban 11 éve nincs lényegében egy fillér sem, pedig a rendelet szerint legalább 1,3 milliárd forintnyi tőkének kellene várnia a szerződések szerinti teljesítést. Az erre vonatkozó kérdéseim sorra lepattannak a jegyzőről, a polgármesterről és a Fidesz frakcióról.

Egy felelős városvezetés már csak azért is élt volna az elővásárlási jogával 2016-ban a Gyopár kemping kapcsán, hogy a belterületbe vonással és a kiparcellázással elérhető több száz millió forintos haszonból például a Szent Miklós Alap milliárdos hiányát enyhíteni tudja. Ehelyett ez is az egyik leggazdagabb 1%-os magyart gazdagítja még tovább.

Ritkán szoktam 1%-ozni, nem az én politikai világom az, ami ebben a két végletben gondolkodik. Hiszek valahol abban, hogy a tevékeny, a saját munkájából, eszéből gazdagodó polgár óhatatlanul is, de visszaad a közösségének folyamatosan és húzza magával felfelé a környezetét. De amikor a közösségének szándékosan, kitervelten hátrányt okoz valaki, ott megdől ez a hit.

Egy felelős városvezetés elsősorban a közös, rábízott vagyonunk gyarapodására fordítaná a hangsúlyt, nem a rokonok, unokatestvérek, nagybácsik gyarapodásáért dolgoztatná a befizetett adóforintjainkat.

"Esztergomnak nagyon rég nincs felelős városvezetése." - zárja posztját Cserép János

A rendőrség utoljára 2011-ben szüntetett meg egy nyomozást a Szent Miklós Alap pénzeivel kapcsolatban. A rendőrségi vizsgálat megállapította, hogy az alap egy olyan megtakarítási forma volt, amelynek a pénzeit az önkormányzat felhasználhatta a működési gondok enyhítésére.


 

Kommentek

h i r d e t é s