h i r d e t é s

Hamarosan útnak indul a világ legnagyobb vitorlása

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Hamarosan útnak indul a világ legnagyobb vitorlása

2023. január 23. - 14:01

Akár az 1415 négyzetméteres elnöki lakosztályt is kibérelheti majd 2026-tól az, aki az Orient Expressz vonat mintájára megépített óriási luxushajón szeretné kipihenni a fáradalmait.

Orient Express Silenseas © Martin Darzacq

Elmondások szerint Georges Nagelmackers, az Orient Expressz megálmodója akkor kapott ihletet a vonat megalkotásához, amikor Amerikában járt és látta az óceánjárók fényűző lakosztályait, pazar dekorációit és éttermeit. Most viszont a vonat adott ihletet a világ legnagyobb vitorlásának megalkotásához – írja a Roadster.

Az Accor és a Chantiers de l’Atlantique hajóépítő cég nagyot álmodott és bejelentette, hogy elkészítik a világ legnagyobb vitorlását a 140 évvel ezelőtt megépített Orient Expressz luxusvonatról mintázva.Fotó: Maxime d'Angeac/Accor

A Orient Express Silenseas nevet viselő hajó 220 méter hosszú lesz és a tervek szerint 2026-ban szállíthat először utasokat.

Nem aprózzák el a belső teret sem, hiszen 54 darab, átlagosan hetven négyzetméteres lakosztályok lesznek a hajóban. Ha esetleg valaki szűkösnek érezné ezt a méretet, választhatja az 1415 négyzetméteres elnöki lakosztály is. Ennek része egy 530 négyzetméteres privát terasz.

Az Orient Express Silenseas-en lesz még két úszómedence, két étterem és egy bár is, ami a gyártó szerint azt az aranykort idézi majd meg, amikor írók, művészek, festők, hercegnők és filmsztárok a francia Riviérán töltötték szabadidejüket.

A hajó előadótermében rendszeresen tartanak show-műsorokat, de vendégek rendelkezésre fog állni egy privát hangstúdió is. Ezt az egyedülálló utazási élményt a különböző gyógykezelések és masszázslehetőségek fogják tovább fokozni. (Startlap)


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky