h i r d e t é s

Hamburgerrel lakott jól csaknem 1500 rászoruló

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hamburgerrel lakott jól csaknem 1500 rászoruló

2018. december 21. - 07:40

 

Lezárult a Zing Burger és a Budapest Bike Maffia közös akciója

Csanda Eszter és Susánszky Ádám

8 átmeneti szálló és nappali melegedő, 2 gyermekotthon és csaknem 1500 jóllakott száj. Ez a Budapest Bike Maffia ételmentő csapatának elmúlt két napja számokban. Két héttel ezelőtt indította útjára a Zing Burger a BBM-mel közös  “TEgyünk jót!” kezdeményezését, amelynek köszönhetően csaknem másfélezer rászoruló jutott hamburgerhez.

 

“A tavalyi gyermekotthon látogatások folytatásaként idén elsősorban a hajléktalanokon szerettünk volna segíteni és eredetileg azt terveztük, hogy köztereken a foodtruckunkból osztunk ételt a rászorulóknak. Ez az elmúlt hónapok változásai miatt sajnos nem tudott megvalósulni, ezért kértük meg a Budapest Bike Maffiát, hogy keressék meg azokat a helyeket, ahol a hamburgerrel igazán tudunk segíteni” - mondta el Susánszky Ádám, a Zing Burger társtulajdonosa tegnap reggel, amikor útjára indította azt az 1453 darab hamburgert, amely a hamburgerlánc karácsonyi akciójában a vásárlóknak köszönhetően összegyűlt.

Akik az elmúlt két hétben a Zingnél az új “TEgyünk jót!” hamburgerből vásároltak, automatikusan jótékonykodtak is, hiszen minden vásárlás után plusz egy hamburgert egy rászoruló kapott meg az akció végén, melyet a Budapest Bike Maffia ételmentő csapata szállított el 2 gyermekotthon lakóinak, valamint 8 átmeneti szállóra és nappali melegedőbe.

“A Budapest Bike Maffia ételmentő projektjében csaknem 30 önkéntes munkálkodik azon, hogy a szervezethez érkező felajánlásokat a legjobb helyekre juttassuk el. November közepe óta nincs megállás, egészen karácsonyig be vagyunk táblázva és minden nap legalább száz adag étel kerül otthonokba és hajléktalan szállókra a BBM-en keresztül. A mai nap ehhez képest is rendhagyó, hiszen most legalább 700 hamburgert szállítunk ki egy napon belül - mondta el Fehér Judit, a Budapest Bike Maffia önkéntese, aki azt is hangsúlyozta, hogy a szervezet egész évben működik, így nemcsak karácsonykor, de az év többi részében is várják a Zing Burgerhez hasonló segítők felajánlásait.

A Budapest Bike Maffia hazánk egyik leggyorsabban növekvő civil szervezete, melynek 12 projektje közül a sürgősségi ételmentés csak az egyik. Az ételmentők önkéntes alapon elsősorban autóval juttatják el a felajánlott ételeket a rászorulóknak. A feljánlás nagyon egyszerű, csak regisztrálni kell a BBM előírásainak megfelelő ételeket az etelmentes.hu oldalon és a csapat gondoskodik a szállításáról, ezzel pedig nemcsak a rászorulók laknak jól, de a környezetünket is védjük, hiszen a szemetes helyett igazán jó helyre kerülnek a megmaradt ételek.


 

h i r d e t é s