h i r d e t é s

Hamiskártyások vezették az állam cégét

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hamiskártyások vezették az állam cégét

2020. augusztus 05. - 06:18

 

A Duna Aréna és a Bp2017 Kft. körüli korrupciógyanús ügyben a hatóságok megszüntették a nyomozást.

A Duna Aréna - Fotó: Balogh Zoltán/MTI

Csárdi Antal, LMP-s országgyűlési képviselő és Szabadai Viktor, a Magyar Liberális Párt budapesti választmányának elnöke feljelentést tettek a cég viselt ügyeivel kapcsolatban.

Akkor már mindenki tudta, hogy a Duna Aréna megépítése és a 2017-es úszó világbajnokság végül több, mint négyszeresébe került az adófizetőknek, köszönhetően a rejtélyes és kibogozhatatlan újabb és újabb költségeknek.

De a vb szervezéséért és lebonyolításáért felelős állami cég ócska játékai még nem voltak ennyire nyilvánvalóak.
Mert nem csak az volt a baj ezekkel a hamiskártyásokkal, hogy ingyen, szerződés nélkül adták át az állami vagyont üzleti tevékenységet folytató magáncégnek, miközben más cégeket elhajtottak, de közben hazudtak is a szerződések létéről-nemlétéről, majd egy másik céggel kötött szerződést utólagosan előrángattak.

De volt más baj is:

  • az elmaradt pénzügyi beszámolók, amelyek elmaradásáért a törvény ereje bárki másra lesújtanak, itt következmények nélkül maradhattak.
  • a vb szervezéséért és lebonyolításáért felelős állami cég értelmezhető, valós tevékenység nélkül a vb után több mint két évvel is legalább 50 embert foglalkoztatott, kiemelt, a szektorban ismert átlagfizetéseket jelentősen meghaladó jövedelemszinttel. Közérdekű érdeklődésükre, hogy mégis mit is csinálnak ennyi közpénzért, természetesen nem kaptak választ.
  • valamilyen rejtélyes oknál fogva még 2019-ben is találkozhattak a 2017-es vb lebonyolítása kapcsán befogadott számlával, de a miértekre itt sem kaptak választ.
  • hogy mennyire minden rendben volt ennél az állami cégnél, azt mi sem jelzi jobban, mint hogy az akkori gazdasági vezető ellen nem sokkal később nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.

Most pedig a két ellenzéki politikus kaptak egy levelet a nyomozóhatóságoktól miszerint minden rendben, nincs itt semmi látnivaló, haladjunk tovább!

"Szomorú látlelet 2020 Magyarországáról, de nagyon is van itt látnivaló.
2022-ben le kell váltani Európa legkorruptabb kormányát, meg kell szabadulnunk a Fidesz közpénzspecialista professzionális tolvajaitól, kormányt kell váltanunk, hogy véget vessünk ennek a gyalázatos rendszernek.
" - írja Szabadai Viktor a Facebookon

További részleteket a cifra ügyról a 24.hu-n lehet olvasni.


 

h i r d e t é s