h i r d e t é s

Hangzavarra készüljenek csütörtök este Budapesten

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hangzavarra készüljenek csütörtök este Budapesten

2019. június 06. - 10:08

 

Kérik és köszönik a lakosság megértését, együttműködését és türelmét.

A kép illusztráció! - Fotó: Airbus

Csütörtök este 18 és 24 óra között jelentős hanghatásokra lehet számítani Budapesten, sebesültszállító helikopter gyakorlatozása miatt, írja közleményében a Honvédelmi Minisztérium. - írja a 24.hu

A Budakeszi irányából érkező – és ebbe az irányba távozó – helikopter a XIII. kerületben száll le, ezért a környéken fokozott katonai jelenlét is várható.

A helikopter kijelölt leszállási helyszíne a Duna Plaza mögött a folyóparton kijelölt betonos terület, vagy Angyalföldi Sportközpont focipálya.

Magyarország, mint befogadó nemzet – a vonatkozó hatályos nemzeti műveleti eljárási szabályok alapján – közreműködik az ide érkező, a nyári katonai gyakorlatok ideje alatt esetlegesen megsérült katonák egészségügyi ellátásában, amely többek között a légi úton történő szállítást is jelenti, írták.

A leszállóhely környezetének forgalmát a Magyar Honvédség és a Rendőrség munkatársai közösen biztosítják. A sérültek szakintézetbe történő szállításában az Országos Mentőszolgálat is részt vesz.

A Magyar Honvédség és a gyakorlat résztvevői a jogszabályokat betartva arra törekszenek, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarják az állampolgárok nyugalmát.

Kérik és köszönik a lakosság megértését, együttműködését és türelmét. (24.hu)


 

h i r d e t é s