h i r d e t é s

Hankook- adomány: abroncsözön Komárom-Esztergom megyében is

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Hankook- adomány: abroncsözön Komárom-Esztergom megyében is

2017. november 16. - 19:59

 

Hatodik éve fut a Hankook Tire Magyarország Abroncsadományozási Programja, amelyet több mint 13 000 átadott gumiabroncs, megközelítőleg 195 990 000 km megtett út és 1 229 támogatott szervezet fémjelez.

Illusztráció: castellum.do

A kedvezményezettek közül idén már 380-ra nőtt a kisebb nonprofit szervezetek száma, akik elsősorban megyei, azaz lokális szinten végzik a társadalom számára fontos tevékenységüket. 

A Hankook Tire Magyarország Kft. az elmúlt hat évben több mint 13 000 abronccsal, 273 millió forint értékben támogatta a civil szektor 1 229 kisebb és nagyobb szereplőjét, akik a közösség számára hiánypótló munkát végeznek. Egy abroncs átlagos futásteljesítménye 60 000 kilométer, azaz a támogatott szervezetek a hat év alatt adományozott abroncsokkal, összesen 195 990 000 kilométert tehetnek meg. Ha a magyar úthálózat hosszával számolunk, ami több mint 200 000 kilométer, akkor nagyjából 980 alkalommal utazhatják körbe az országot.

Az országban egyedülálló kezdeményezést 2012-ben indította a vállalat azzal a céllal, hogy olyan országos hatáskörű és kisebb nonprofit szervezeteket támogasson, amelyek tevékenységükkel a társadalom számára fontos szolgálatot végeznek, sokszor korlátozott anyagi körülmények között.

Az évek során dinamikusan nőtt a pályázó nonprofit szervezetek száma, így az idei évben már 380 kedvezményezettnek adományozott a vállalat gumiabroncsot. Ezenkívül idén is a támogatott szervezetek között volt az Országos Mentőszolgálat, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Vöröskereszt is.

Ezzel a Hankook Abroncsadományozási Programja szinte az egész országot lefedi, hiszen valamennyi megyében támogat olyan kisebb és nagyobb szervezeteket, így például Komárom-Esztergom megyében az Utcai Szociális Segítők Egyesületét, akik sokszor szinte láthatatlanul végzik áldozatos munkájukat.

Az Utcai Szociális Segítők Egyesülete 1992-ben alakult, így már 25 éve dolgozik a szociális ellátásban, azon belül is a leginkább a társadalom perifériájára szoruló csoportokkal.

Küldetésünk a halmozottan hátrányos helyzetű munkanélküli emberek társadalmi reintegrációjának elősegítése, érdekvédelme, elsősorban a negatív diszkrimináció, a hátrányos megkülönböztetés megszüntetésével, mentális, fizikai állapotának javításával, a munkához jutás segítésével.

Szerteágazó tevékenységünket négy személygépkocsi működtetésével tudjuk ellátni, melynek üzemben tartása, folyamatos szervizelése nagy anyagi terhet ró egyesületünkre.

Ezért fogadtuk örömmel a Hankook Abroncsadományozási Programját, melynek köszönhetően immáron második alkalommal kaptunk téli abroncsokat, így támogatva az elesettek érdekében végzett ellátásunk biztonságát.

 – nyilatkozta Balatoni Ágnes egyesületi elnök.

2017 őszén a Hankook Tire Magyarország Kft. 2758 db abroncsot adott át a kedvezményezetteknek összesen 62 510 000 forint értékben, amiből több mint 2 000 darab abroncsot a pályázatot elnyerő, kisebb nonprofit szervezetek vehettek át.

Az ünnepélyes záróesemény az écsi Rába-ringen zajlott, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság terepgyakorlata közben. A program során a vendégek vadonatúj Hankook gumikon próbálhatták ki a szolgálati autókat, továbbá részt vehettek a Rába tűzoltó kocsik tesztelésén és egy vezetéstechnikai tréningen is.

Büszkék vagyunk arra, hogy a hat éve indított Abroncsadományozási Programunk alatt már annyi szervezetet támogattunk, hogy gyakorlatilag alig találni Magyarországon olyan – a kiírásnak megfelelő – szervezetet, aki ne részesült volna abroncsadományban.

Ez is azt bizonyítja, hogy sikeres a programunk és igény van az általunk nyújtott támogatásra. Biztosak vagyunk abban, hogy jó helyre kerül az adományunk, olyan szervezetekhez, akik nélkülözhetetlen munkát végeznek, így közvetett módon, az abroncsainkon keresztül még több emberhez jut el a segítség.

 – mondta el Hwang Seong Hak, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

 

 


 

h i r d e t é s