fbpx Három embert gázolt halálra vonat, egy nap alatt | CIVILHETES

h i r d e t é s

Három embert gázolt halálra vonat, egy nap alatt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Három embert gázolt halálra vonat, egy nap alatt

2021. december 06. - 06:18

 

A vasárnapi tragikus balesetek mellett váltóhibák és a havazás is több vonalon akadályozta a menetrendszerű közlekedést.

A kép illusztráció! - Forrás: MÁV/Facebook/Fülöp Ildikó

A RegioJet vasúttársaság Bécsből Budapestre, a Déli pályaudvarra tartó 1035-ös számú EC vonatjárata Tatabányánál vasárnap este elgázolt egy embert. Tatabánya és Tata között mindkét vágányt lezárták a vonatforgalom elől; azon a szakaszon pótlóbuszok szállítják az utasokat – közölte Facebook-oldalán a Mávinform. A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon közlekedő vonatok menetideje jelentősen meghosszabbodik vasárnap este.

A tatabányai balesetet megelőzően a Nyugati pályaudvarról Záhonyba tartó 616-os számú Délibáb InterCity gázolt el egy embert Debrecen és Apafa között. A vonatok azon a szakaszon csak az egyik vágányon közlekedhetnek a helyszínelés ideje alatt. Az utasok a katasztrófavédelem segítségével a 626-os számú Rétköz InterCity vonatra szálltak át. A Budapest–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon 15-20 perccel meghosszabbodhatott a vonatok menetideje. 

A harmadik haláleset vasárnap reggel történt, amikor a Keleti pályaudvarról Egerbe késve 5:24-kor elindult 540-es számú Agria InterRégió vonat Hatvan és Hort-Csány között elgázolt egy embert. Az órákon belül véget ért helyszínelés után csak fokozatosan állt helyre a menetrendszerű forgalom, addig pedig csak az egyik vágányon közlekedhettek a szerelvények, a menetidő a teljes Budapet-Miskolc vonalon 15-30 perccel megnőtt.

A nap folyamán az ország több vasútvonalán is fennakadások, egyes járatokon akár 40 perces késések is voltak, részben a havazás, illetve váltóállítási gondok, biztosítóberendezések meghibásodásai miatt. (Népszava)


 

h i r d e t é s