h i r d e t é s

Három évet kapott az exfideszes Gál Roland

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Három évet kapott az exfideszes Gál Roland

2018. június 14. - 18:35

 

Az elsőrendű vádlottat 17 év fegyházra ítélték, a döntés jogerős. - írja a nepszava.hu.

Forrás: nepszava.hu

A Szekszárdi Törvényszék ítéletét helybenhagyva emberöléssel kapcsolatos bűnpártolás miatt jogerősen 3 év börtönbüntetést kapott Gál Roland volt dunaújvárosi fideszes önkormányzati képviselő

közölte a Hír TV.

Az elsőrendű vádlott 17 év fegyházat, a másodrendű vádlott pedig Gál Rolandhoz hasonlóan 3 év börtönbüntetést kapott. Mivel Gál Roland 15 hónapot töltött előzetes letartóztatásban, legkorábban 9 hónap múlva szabadulhat feltételesen.

A csatorna felidézi, hogy a vád szerint talicskával hordták ki a sittet 2016 februárjában egy dunaújvárosi családi ház pincéjéből, oda betonozta be egykori üzlettársa holttestét egy vállalkozó. A gyilkossághoz elszámolási vita vezetett, az elkövetőnek ketten segítettek, egyikük Gál Roland volt, aki a Fidesz színeiben politizált akkoriban a dunaújvárosi közgyűlésben. Az egykori önkormányzati képviselőt a vállalkozó menteni próbálta a bíróságon, és azt állította, hogy emlékezetkiesést okozó gyógyszert kevert Gál Roland kávéjába.

A harmadrendű vádlott cselekvőképességével kapcsolatban egyetértett a másodfokú bíróság az elsőfokú bíróságnak azzal az álláspontjával, hogy a ténymegállapításait ebben a vonatkozásban a másodrendű vádlottnak a következetes és egyéb vonatkozásokban is elfogadott vallomására alapította.

Az ezzel ellentétes harmadrendű vádlotti védekezést, illetőleg az elsőrendű vádlott vallomásának az őt mentő részét ezzel szemben nem tartotta megalapozottnak

 – mondta Krémer László, tanácsvezető bíró.

Gál Roland továbbra is ártatlannak vallja magát. A Hír TV-nek azt mondta, szerinte nem terjedt ki mindenre a nyomozás, és fontos dolgokat nem vettek figyelembe. Azt is mondta, hogy egy többszörösen büntetett előéletű embernek a tanú vallomására alapozták az egészet.

nepszava.hu


 

h i r d e t é s