h i r d e t é s

Három hét után hivatalosan is Trumpé Michigan

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Három hét után hivatalosan is Trumpé Michigan

2016. november 29. - 07:04
0 komment

 

10704 szavazattal verte Clintont, 75 éve nem volt ilyen szoros eredmény az államban - írja az Index.

Forrás: BBC.com

Hivatalossá vált, hogy Donald Trumpnak 306, a választáson alulmaradt Hillary Clintonnak pedig csak 232 támogatója van az elnök személyéről végleges döntést kimondó elektori testületben. Az eredmény azután lett hivatalos, hogy a michigani választási bizottság is győztesnek nyilvánította a republikánusként induló Trumpot. Erre három hetet kellett várnia.

Trump 75 éve a legszorosabb eredménnyel nyert, 10704 szavazattal szerzett többet, mint Clinton.

A Zöldek volt elnökjelöltje, Jill Stein várhatóan újraszámlálást kér Michigan államban is, erre szerdáig van ideje, Donald Trumpnak viszont hét napja van arra, hogy megtámadja Stein folyamodványát. A Zöld Párt volt elnökjelöltjét a demokraták egy része, egészen pontosan Hillary Clinton kampánycsapata és személy szerint maga Hillary Clinton is támogatja, sőt, mint Clinton egyik ügyvédje vasárnap közölte, a kampánycsapat tagjai tevékenyen részt is vesznek a voksok újraszámlálásában, amely Wisconsinban már meg is kezdődött.

Elemzők azonban arra figyelmeztetnek: a többi, célba vett államban nem járható út a voksok újraszámlálása. Pennsylvaniában például csaknem kivitelezhetetlen. Az újraszámlálás megindításához ugyanis a 9163 választási körzet mindegyikében közjegyző előtt hitelesített írásbeli nyilatkozat szükséges, a határidő azonban hamarosan lejár, sok körzetben már le is járt. Ebben az államban ráadásul Donald Trump több mint hetvenezer szavazattal kapott többet, mint Clinton, írja az MTI.


 

h i r d e t é s