h i r d e t é s

Háromszor kétharmad a nullának

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Háromszor kétharmad a nullának

2020. április 09. - 10:00

 

Ennek a vírusnak és válságnak minden lehetetlenségével együtt azért egyetlenegy pozitív hozadéka van. Mármint ha pozitívnak fogjuk fel, hogy a fidiotizmusról lehullott a lepel, és pőrén itt áll előttünk a nagy semmi, ahogy az LGT a Primadonna című számában megénekelte.

A vírus ellen bénázást bénázásra halmozó, összevissza döntő vezír áll előttünk.  Aztán itt állunk egy hihetetlen gazdasági összeomlásban. A teljhatalmú vezír pedig ezt arra használja ki, hogy az ellenzéket, az önkormányzatokat gazdaságilag ellehetetlenítse. A gazdasági mentőcsomagjáról pedig kiderül, hogy egy nagy nulla. A szószólója, a „szakértője”, Parragh NER-társ képes volt kimondani, hogy „annyi ember ment tönkre az utóbbi napokban, hogy ezzel nem tudunk mit kezdeni”.  Nos, akkor kedves kormány és cseppet sem kedves vezír, el lehet menni, a …-ba, hogy ékes magyarsággal szóljak. Nem a kezek széttárásáért tartunk benneteket hihetetlen pénzért, hanem azért, hogy vezessétek az országot. Ennek a bandának háromszor kétharmadot szavaztak a látszatnak bedőlők vagy a harácsolásban lehetőséget látók. Most, hogy ránk szakadt az uniós pénzeső helyett egy válság, nem képesek azt kezelni, és Magyarországot, annak lakóit megvédeni, vagy legalább csökkenteni a terheiket. Az elmúlt 10 évben csak azzal foglalkoztak, hogy a haverokat, rokonokat és elvtársakat busás vagyonokhoz juttassák és kitalált ellenségeket győzzenek le. Jól megvédték az országot azoktól a migránsoktól is, akik csak át akartak rohanni rajtunk, mert a célország nem hazánk volt.

A Magyar Tudományos Akadémia hóhéra, Palkovics László pontosította a gazdasági mentőcsomag embereket érintő részét. A csökkentett munkaidőben foglalkoztatottak bérkiesésének 70%-át vállalja át az állam. De ezért a melósnak oktatáson kell részt vennie, ha még áll a tegnap elhangzott állítás. Figyeljünk! A csökkentett munkaidő és a teljes munkaidő közötti bér különbségének 70%-át állják! Ugye, hogy teljesen másként hangzik és főleg teljesen mást jelent, mint a nagy bejelentéskor mondott csökkentett munkaidő után járó bér 70%-a!

A legkedvesebb agymenésük, ami nem tudom, hogy hogyan kapcsolódik a vírus elleni küzdelemhez, vagy akár a gazdasági válság hatásainak mérsékléséhez, hogy eltörlik a diplomához előírt nyelvi követelmény teljesítését annak, akinek csak ez hiányzik a papírjához. Totális dilettantizmus a köbön és mélységesen megosztó ez a húzás. Egyesek szabadidőt és pénzt áldoztak a diploma megszerzéséhez előírt feltétel teljesítésére, mások pedig, khm... nem. Most ugyanazt a papírt birtokolhatják. Közben pedig mozgalmat kellett indítani a középiskolásoknak, hogy a felvételihez előírt nyelvvizsga ne legyen követelmény idén a jelentkezéshez, mert a középiskolák és a tanterv nem nyelvvizsgára, hanem érettségire készít fel. Erre most ez jön ki a döntéshozókból. Emberek millióinak életét rángatják erre-arra, hogy uralják a pillanatot.

Most még az is kérdéses, hogy az érettségivel mi történik? Itt van a nyakunkon. De a nyugdíjasoknak 2021-re egyheti plusznyugdíjat ígérnek és azt hirdetik. 2021 olyan messze van! Januárban a drága vezír Európa gazdasági motorjának, az autópályán mindenkivel szemben hajtó csodálatos fantasztikumnak mert nevezni minket. Most pedig a hitelminősítő intézeteknél azt számolgatják, hogy a legnagyobbat vagy a legnagyobbat bukja a GDP-ben az országunk. Mínusz 5–6 százalékra teszik a visszaesésünket! Hagyjuk már 2021-et! Annyi minden történhet addig. A jövő hónapban érettségizni kéne és felvételizni! Azzal mi lesz?

Kovács József / veszpresszo.hu


 

h i r d e t é s