h i r d e t é s

Harrach saját egyesületének játszik át épp állami földet

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Harrach saját egyesületének játszik át épp állami földet

2019. március 25. - 09:42

 

Törvényesen? Már ha a Fidesz törvényalkotás címén elkövetett ámokfutását annak nevezhetjük. Mert azt egészen biztosan tudjuk, hogy ez a magánakció nemhogy erkölcsileg vitatható, de olyan messze áll bárminemű erkölcstől, hogy amennyiben a kereszténység, amit a Fidesz-KDNP úgy védelmez fárosz volna, ők egész biztosan nem látnák azt korunk sötét éjszakájában.

Harrach Péter - Forrás: 24.hu

Azt el kell ismernünk, hogy a 168 óra meglehetősen szemléletes eufémiát talált bevezetőjében, amikor az esetet úgy írta le, mint „Egy kis személyre szabott jogalkotás.”

Furcsa, semmi máshoz nem hasonlítható érzés az, amikor a KDNP vén csontja akarja elmagyarázni, miért is kell egyesületének állami földterület.

Tizennégy állami tulajdonú ingatlan vagyonkezelési jogát adná át az a törvényjavaslat a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) fóti lovasterápiás központja számára, amelyet Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője nyújtott be két hete az országgyűlésnek – értesült a 24.hu.

Harrach indítványa szerint a fóti gyermekváros területét is érintő ingatlanok 2020 szeptemberétől kezdődően 20 éves időtartamra, ingyenesen kerülnének a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület vagyonkezelésébe.

A törvénymódosításról a KDNP is kitett honlapjára egy beszámolót, de sem abban, sem más híradásban nem jelezték, hogy Harrach úgy nyújtotta be az NGYSZ-t támogató törvényjavaslatot, hogy közben ő maga tölti be az NGYSZ alelnöki posztját.

A 24.hu megkereste a kereszténydemokrata politikust: nem tartja-e összeférhetetlennek, hogy saját szervezete számára kedvező törvény meghozatalát indítványozza a parlamentben.

- Nincs itt semmi összeférhetetlenség, hiszen nem cégről, hanem egy karitatív szervezetről van szó. /168 óra/

És itt kap az ember agyérgörcsöt. Ismerve a lótartás költségeit el se tudjuk képzelni, hogy a vagyonosabb rétegen kívül ugyan kik engedhetik meg maguknak ilyen terápiát. Ez persze nem akadályozza meg Harrachot, hogy nem kevés közvagyont juttasson át a saját érdekeltségébe.

Mert bár erről nem szívesen beszélnek Harrach alelnöke az egyesületnek. Ezek után csak annyi a kérdés, hogy mikor vált törvényessé a korrupció?


 

h i r d e t é s