h i r d e t é s

Használjunk céges e-mail címet!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Használjunk céges e-mail címet!

2018. november 15. - 18:02

 

Az e-mail cím használata manapság már szinte mindenki számára hétköznapi dolog, azonban egyáltalán nem mindegy, milyen címet választunk, főleg üzleti célokra.

Forrás: pixabay.com

Céges levelezésünkhöz általában másik e-mail címet használunk, mint a személyes leveleinkhez, azonban nem ezt értjük céges e-mail cím alatt. Ön melyik címet gondolja megbízhatóbb céges e-mailnek? A [email protected]-ot vagy az [email protected]-t? Valószínűleg egyetértünk és az utóbbi mellett döntenénk. Természetesen nem csak a Gmailről beszélünk, a Freemailt és az egyéb ingyenes e-mail címeket is felejtsük el, ha céges levelezésről van szó. Semmi probléma ezekkel a levelező programokkal, csak egyszerűen nem céges használatra valók ezek a címek.

A céges e-mail cím előnyei

  • Profi és megbízható hatást kelt

Magyaráznunk sem kell, hogy mennyivel jobb benyomást keltünk egy céges e-mail címmel. A bizalom kialakítása az online térben talán még nehezebb, de egy ilyen címmel megbízhatóbb hatást kelthetünk a címzettekben.

  • Építi a márkát

A névjegykártyánkkal és honlapunkkal együtt segít a brandépítésben, képviseli márkánkat. Hiszen bárhol, ahol kiadjuk elérhetőségeinket, vagy reklámozzuk magunkat, megjelenik cégnevünk az e-mail címben is, ezáltal jobban felfigyelnek ránk és megjegyeznek minket.

Az első benyomást sok esetben e-mailen keresztül tesszük leendő partnereink, vevőink felé, hiszen gyakran a kapcsolatfelvétel egy e-maillel kezdődik. Egy jó e-mail cím választással és megfelelő céges aláírással már sokat tehetünk a pozitív kimenetel érdekében.

  • Nincs reklám

Nem elhanyagolható tényező az sem, hogy céges levelezéseink közben nem fognak reklámok megjelenni, hiszen nem az ingyenes levélküldő rendszereket fogjuk használni erre a célra, melyek bombáznak minket a reklámokkal.

Használata

A céges e-mail cím használata nagyon egyszerű, ha rendelkezünk egy domain névvel és akár egy kis méretű webtárhellyel. Ezek azonban elengedhetetlenek a saját honlap készítéséhez is, tehát vállalkozásunk számára mindenképpen érdemes létrehoznunk őket. Ezután a legtöbb szolgáltató ingyenesen nyújtja a korlátlan számú e-mail címeket és az egész szolgáltatást a webtárhelyek mellé.

A legalapvetőbb céges e-mail az [email protected], de érdemes lehet akár minden munkatársnak létrehozni egy saját e-mail címet, mondjuk a [email protected] formátumban, vagy az egyes területeknek egyet külön-külön, így akár a sales, marketing, support és egyéb részlegek számára egyaránt. Céljainktól függ, hogy miket választunk.

Ha ezekkel megvagyunk, használhatunk levelező klienseket -mint a Microsoft Outlook vagy a Mozilla Thunderbird- a kezelésükhöz, vagy a tárhelyszolgáltató saját webmail rendszerét is. Attól függ, nekünk melyik az egyszerűbb és kényelmesebb.

Természetesen nem a Google szolgáltatásai ellen írtunk, akár a Gmail felületén is beállítható a saját céges levelezés, sőt a Gmail-es e-mail cím használata is hasznos, csak nem céges levelezésre, arra a fent leírtakat javasoljuk. Viszont az egyéb szolgáltatásait érdemes vállalkozásunk életében hasznosítani.

 

Forrás:
Rackhost Zrt.


 

h i r d e t é s