h i r d e t é s

Hasznos és kényelmes a mozgásérzékelős lámpák használata

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Hasznos és kényelmes a mozgásérzékelős lámpák használata

2022. június 30. - 10:23

A mozgásérzékelős lámpák használatával energiát takaríthatsz meg, valamint kényelmesen automatizálható a ház körüli világítás. Azontúl, hogy növelik a komfortérzetet és csökkentik az energiaszámlát, nagyon hasznosak a betörésvédelemben. A hirtelen felkapcsolódó fény, amely bevilágítja a kertet és a ház körüli területet, igencsak elrettentő hatást gyakorol.

Forrás: vialuce.hu

Biztonságos és kényelmes

A lámpában található szenzor, amikor érzékeli a lámpatest környezetében a mozgást, azonnal bekapcsolja a fényt. Ez megkönnyíti a gyalogos és gépjárművel történő közlekedést is, ezért is célszerű a bejárati ajtó fölé és a kert, udvar mellett, a gépkocsibeálló környékén is elhelyezni. A fényforrás önműködően kapcsol be, ezáltal kényelmet és ugyanakkor biztonságot is nyújt, mert segítségével észrevesszük, ha valaki az ajtó felé közelít.

Célszerű a hátsó ajtót, garázsajtót és melléképületet is ellátni mozgásérzékelős lámpával, mivel ezek szintén célpontok lehetnek egy betörő számára. A ViaLuce Fénystúdió kültéri mozgásérzékelős lámpa választékában mindenki megtalálhatja a házához stílusban leginkább passzoló kültéri lámpát.

A mozgásérzékelős lámpák előnyei

Esztétikailag rendkívül tetszetősek, főleg, ha LED fényforrással vannak ellátva. Egy modern házhoz tökéletesen illenek, valamint az általuk kibocsátott fény minőségileg és mennyiségileg is megfelel a modern kor elvárásainak. Nem csupán látványban, de fogyasztásban is igen kedvezőek. Használatuk a pénztárcánkat is kímélni és kényelmes, mert nem szükséges lámpát kapcsolni, amikor a házunkhoz érünk.

Érdemes az épület közvetlen környékén kialakítani a mozgásérzékelős lámpák rendszerét, mert komoly betörésvédelmi funkciót lát el. A megfelelő világítással jelentősen csökkenthető a betörés kockázata.

A védelem nem csupán a betörés ellen értendő, hiszen a késő éjszakai hazaérkezés során a testi épségünket is megóvhatjuk, ha megfelelően ki van világítva a ház körüli terület, elkerülhetők az esetleges csúszások, elesések is. Nem szükséges a sötétben matatni a kapcsoló után, hiszen az automatikusan bekapcsol, és meghatározott idő után el is alszik.

Fontos a helyes beállítás

A lámpa nyújtotta előnyöket akkor tudjuk leginkább kihasználni, ha megfelelően vannak elhelyezve és beállítva. Olyan magasságba szereljük fel, ahol nem lehet könnyen hozzáférni. A beállításához két emberre van szükség, mert a felhelyezéskor szükséges a földön állva és mozogva tesztelni, hogy a szenzorok hogyan érzékelik a mozgást. Lényeges, hogy a beállítás során ne maradjanak vakfoltok, amelyeket a betörők könnyen ki tudnak használni.


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s