h i r d e t é s

Hasznos és szükséges munkavédelmi eszközök

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Hasznos és szükséges munkavédelmi eszközök

2022. október 12. - 12:05

A feladatok elvégzéséhez szükséges munkavédelmi eszközöket kellő mennyiségben és megfelelő minőségben kell biztosítani a meghatározott szabványok szigorú betartásával. Lássuk, mik is ezek a fontos eszközök, amelyek akár életet is menthetnek!

Forrás: mentool.hu

Miért olyan fontos a munkavédelem?

A munkavédelmi eszközök megóvják a munkavállalókat a sérülésektől, betegségektől, égési sérülésektől, sebektől, és egyéb olyan munkahelyi balesetektől, amelyek súlyos károkat okozhatnak.

Ezenfelül megakadályozzák a fertőző betegségek, például az influenza és a tuberkulózis terjedését azáltal, hogy eltakarják a bőrt, a szájat és az orrot, és csökkentik az emberek közötti fizikai közelséget.

Szerezz be kiváló minőségű munkavédelmi eszközöket a Mentool.hu honlapjáról, hogy minden pillanatban maximális biztonságban dolgozhass! A munkavédelmi eszközök alkalmazását szigorú törvények is meghatározzák, melyek mulasztása esetén a munkáltató is szankciókban részesülhet.

A leggyakoribb munkavédelmi eszközök

Gyakori munkavédelmi eszközökként tartják számon az alábbiakat:

  • Védőszemüveg szemsérülés elkerülése érdekében
  • Védősisak a fejsérülések elkerülése érdekében
  • Kesztyű kézsérülések ellen
  • Hallásvédelem a hangos gépek vagy más munkahelyi hangok okozta zajterhelés elkerülése érdekében
  • Légzőkészülék a dolgozók védelmére az elégtelen oxigénmennyiségű környezet, szennyezett levegő, káros por, füst, permetek ellen
  • Speciális lábbeli, amely megóv az olyan veszélyektől, mint a megbotlás vagy a megcsúszás nedves padlón

Miért érdemes jó minőségű munkavédelmi eszközöket vásárolni?

Képzeld el, hogy megsérülsz a munkahelyeden, és kiderül, hogy saját zsebből kell fedezned a kezelési költségeket, mert a munkáltató vagy a munkáltató biztosítási kötvénye gondatlanságnak minősíti. Sajnos ez előfordulhat olyan sérülések esetén, mint az elbotlás, esés, elcsúszás, veszélyes anyagoknak vagy potenciálisan fertőző anyagoknak való kitettség, vágások, csípések, égési sérülések, zúzódások.

De a jó hír az, ha a megfelelő védőfelszerelés viselése közben történik sérülés, lehetséges, hogy a munkáltatói biztosítótól kártérítést szedjünk be. Ennek eredményeként a megfelelő védőfelszerelésekbe fektetve megvédhetjük magunkat a magas költségektől, és természetesen a balesetek súlyosságát is csökkenthetjük.

Az egyéni védőfelszerelések használata növeli a munka hatékonyságát is. Például, ha kesztyűt viselünk ételkészítés során, nagy mennyiségű összetevőt kezelhetünk anélkül, hogy megégetnénk vagy megvágnánk magunkat. Hasonlóképpen, ha hegesztés közben védőszemüveget viselünk, jobban látunk, és elkerülhetjük a szemsérüléseket is.

Tekintsd meg a Mentool.hu honlapján elérhető nagyszerű munkavédelmi eszközöket és egyéb termékeket is, melyek megkönnyíthetik a munkavégzést! Sok sikert!


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky