h i r d e t é s

„Hát itt mi történt?” – VIDEÓ

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

„Hát itt mi történt?” – VIDEÓ

2023. június 02. - 07:14

Érthetetlen eset miatt tett figyelmeztető felhívást a Magyar Közút 

Forrás: Magyar Közút / Instagram

Nemrég az M0-s autóúton egy kisteherautó a külső sávban lassan, vészvillogóval haladt. Azt nem tudni, hogy milyen műszaki vagy egyéb problémája akadt, de nem húzódott le rögtön a leállósávba, csak lassan, komótosan – olvaható a Magyar Közút közösségi oldalán.

A bejegyzéshez mellékelt felvételen jól látható, ahogyan a nagy forgalmonban egymást érik a kamionok és személyautók, amik jobbról-balról igyekeznek kikerülni a furcsán közlekedő kisteherautó. Emiatt egycsapásra mini dugó alakult ki a szélső sávokban, majd végül egy kamionnak nem sikerült a vészfékezés.

A Magyar Közút a fentiek kapcsán ismételten arra hívja fel a figyelmet, hogy pont az ilyen és hasonló esetek elkerülésére szolgálna a leálló-, vagy ahogyan a társaság tekint rá, műszaki sáv. „Ha műszaki problémád van, akkor minél előbb húzódj le a leállósáv szélére, kapcsold be a vészvillogót, ha tudsz, tegyél ki elakadásjelző háromszöget, legyen rajtad láthatósági mellény és a szalagkorláton túl várd a segítséget” – tanácsolják. (Infostart)