h i r d e t é s

Hatalmas csúszómászó kúszott elő a paradicsomok közül egy kovásznai áruházban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hatalmas csúszómászó kúszott elő a paradicsomok közül egy kovásznai áruházban

2019. augusztus 25. - 06:27

 

Nagy méretű sikló kúszott péntek délután a sepsiszentgyörgyi Kauflandban a paradicsomos ládákon. A vásárlók nem estek pánikba, értesítették a nagyáruház ügyfélszolgálatát, akik a biztonsági őr segítségét kérték – számolt be a Székelyhonnak egy szemtanú.

Fotó: szekelyhon.ro olvasói fotó

A lap az esetről értesítette a Kovászna Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság vezetőjét, aki az olvasó által készített fénykép alapján megerősítette, hogy egy ártalmatlan vízisikló került a paradicsomok közé, valószínű valahol bekúszott a ládákba.

Mint közben kiderült, a sikló Törökországból, egy fügeszállítmánnyal érkezett – tudatta a Kaufland PR-igazgatója. Az árut azonnal visszavonták, a helyszínt kitakarították. Az nem derül ki, hogy a siklóval mi történt az eset után. (168ora.hu)

 

Törökországból, egy fügeszállítmánnyal érkezett a sikló

Néhány perc alatt megoldották a helyzetet – tájékoztatott megkeresésünkre Daniela Spiridonescu a Kaufland PR-igazgatója. Arra nem tért ki, hogy pontosan mi történt a siklóval. Hangsúlyozta, az árut azonnal visszavonták, a helyszínt kitakarították, és az üzletben helyreállították a higiéniai standardokat. Az első vizsgálatok során azt derítették ki, hogy a kígyó a Törökországból leszerződött, friss fügét tartalmazó dobozból kúszott elő. A Kaufland minden üzletéből visszavonta a friss fügeszállítmányt, felvették a kapcsolatot a törökországi beszállítóval, magyarázatot kérve. Jelenleg a beszállítótól érkező minden dobozt egyesével átvizsgálnak, és a füge, ami szombattól kapható lesz a cég üzleteiben, minden előírásnak megfelelő, biztonságos lesz – ígérik. Belső ellenőrzést is elrendeltek a beszállító és üzlet közötti láncon, megtesznek mindent, hogy kiderítsék, miként történt ez az eset – írta megkeresésünkre a kommunikációs igazgató.(Ezt a cikket a Székelyhonról másolták: https://szekelyhon.ro/aktualis/kigyo-kuszott-a-paradicsomos-ladakon-a-sepsiszentgyorgyi-kauflandban)


 

h i r d e t é s