h i r d e t é s

Hatalmas siker volt a Családok Éve a PTE-n!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Hatalmas siker volt a Családok Éve a PTE-n!

2018. december 06. - 19:53

Az idei esztendő a Pécsi Tudományegyetemen (PTE) a Családok Éve volt, melynek záróeseményét stílszerűen Mikulás napján, december 6-án tartották az egyetemen.

Mint ismert, Magyarország első egyeteme a közelmúltban elnyerte „Az év felelős foglalkoztatója 2018” címet, amelyhez a Családok Éve programsorozat rendezvényei is jelentősen hozzájárultak. 

A PTE-munkatársak gyermekeit a jóságos fehérszakállú mellett többek között bébicsúszda, játszóház, légvár, kézműves sarok, csillámtetoválás és arcfestés várta csütörtökön délután a pécsi orvoskar aulájában. Az ünnepség előtt a dékáni tanácsteremben az érintett szakemberek meghallgatták Dr. Betlehem József stratégiai és kapcsolati rektorhelyettes köszöntőjét, majd Dr. Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár előadását a kormányzati családpolitikai intézkedésekről. Ezt követően Jenei Zoltán, az egyetem kancellára és Dr. Papp Ildikó humánpolitikai igazgató mutatta be a PTE Családok Éve rendezvénysorozatát.

Elhangzott, hogy a pécsi egyetem mintegy hatezerötszáz munkavállalója révén többezer család vett részt az év során zajlott eseményeken, így például a PTE Sportiroda által szervezett orfűi vízisportnapon és a családi korcsolyanapon, a családi napokon a Botanikus kertben, vagy a különböző ingyenes egészségügyi szűréseken és a véradáson. A munkatársak gyermekei nyáron tizennégy különböző, tematikus táborból választhattak, és ezek népszerűségét jelzi, hogy szinte kivétel nélkül telt házasak voltak. A legkisebbek húsvétkor nyuszi túrán, rengeteg programmal teletűzdelt gyereknapon, bábszínházi előadáson vehettek részt, míg a nagyobbak többek között izgalmas csillagászati előadásra mehettek a Planetáriumba, túrázhattak a Mandulásban, alkothattak a rajzpályázaton vagy az Adventi kézműves délutánon. 

Természetesen a felnőttekre is gondoltak az év során a szervezők, ugyanis kifejezetten PTE munkatársak és családtagjaik részére tartott bemutatót Mikes Márk sommelier, gasztroblogger, aki háromfogásos menüt készített látványkonyhával. Az egyetem dolgozói és családtagjaik résztvehettek az évben kétszer is megrendezett, főzőversennyel színesített, Dolgozói Sárkányhajó Regattán. A versenyszellemet és az összetartást erősíthették a 24. PTE Rókaűzők futóversenyen a dolgozói váltóban. A “gyerekőr” program keretében pedig a karácsonyi előkészületeket és bevásárlást megkönnyítendő Advent második szombatján óvónői felügyeletet biztosítanak a kisgyermekek számára a PTE Óvodában.

Dr. Papp Ildikó, a PTE humánpolitikai igazgatója a rendezvényen elmondta:

Az egyetem vezetése az érdekképviseletekkel együtt elkötelezett abban, hogy munkavállalóink szociális és jóléti helyzetét a középpontba emeljük, és ehhez minden rendelkezésünkre álló forrást megadjunk. Az a célunk, hogy folytassuk ezeket a programsorozatokat, természetesen folyamatosan beépítve az eddigiek során szerzett tapasztalatokat.

– hangsúlyozta az igazgató.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky