h i r d e t é s

Havazhat is ma

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Havazhat is ma

2020. január 19. - 05:41

 

A Dunántúlon és középső tájakon havas esőre, havazásra kell készülni. - írja az Időjárás.hu

Fotó: Dániel Mária Magdolna

Délelőtt a Dunántúlon és a főváros térségében várható havazás, másutt számottevő mennyiségű csapadék nem lesz.

Délután erősen felhős vagy borult lesz az ég, a Dunántúlon és a középső tájakon havazhat. Megélénkül az északnyugati szél. Kora délután -1, 4 fok várható.

Hétfőtől szárazabb, naposabb idő jön

Délelőtt változóan felhős lesz az ég, az északi tájakon a gyengén vagy közepesen felhős, délen az erősen felhős időszakok lesznek túlsúlyban. Jelentős mennyiségű csapadék nem várható. Délután a kissé felhős és erősen felhős területek egyaránt jelen lesznek, jelentős csapadék nem valószínű. Élénk lesz az északi szél. A hőmérséklet csúcsértéke 1, 6 fok között alakul. Az élénk északi szelet időnként erős lökések kísérhetik. Kora délután 2, 6 fokot mérhetünk.

Orvosmeteorológia

Vasárnap északnyugat felől hidegfront érkezik térségünkbe. - írja a meteoklinika.hu

Mind a hideg-, mind a melegfront érzékenyek nehéz napra számíthatnak: a görcsös és migrénes fejfájás mellett görcsös és gyulladásos ízületi panaszok léphetnek fel. A szívbetegek állapota romlik, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet és megnő az infarktus kialakulásának a kockázata. Az érintetteknek ezen a napon ajánlott mindenféle terhelést kerülni, legyen az fizikai vagy szellemi munka. Amennyiben intenzív panaszokat tapasztal, lehetőség szerint pihenjen le pár percre, és fogyasszon el egy pohár vizet. A vízfogyasztás ebben az időszakban panaszoktól függetlenül kiemelten fontos.

A szabadtéri tevékenységeket a Dunántúlon és a középső tájakon havas eső, havazás zavarhatja. Nagy a megfázásveszély, szabadban tartózkodás esetén fontos a vastag és réteges öltözet.

A légszennyezettség a front érkezésével csökken, a Dunántúlon javulhat számottevően a levegő minősége.

A közlekedést havazás, havas eső és rossz látási viszonyok nehezítik, az utakon fokozott figyelem javasolt!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s