h i r d e t é s

Hazudtak Gulyás Gergelyről - elítélték őket

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hazudtak Gulyás Gergelyről - elítélték őket

2022. január 16. - 05:55

 

"Gulyás Gergely 70 év felett eltörölné a nyugdíjat" – hazudta a blikkruzs.me, rágalmazásért ítélte el őket a bíróság.

Gulyás Gergely kormányinfót tart - Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Többek között azt hazudták róla, hogy bejelentette, hetven év felett eltörölné a nyugdíjat. A bírósági meghallgatás során a vádlottak beismerő vallomást tettek, így rágalmazásért ítélték el őket, amivel szemben nem fellebbeztek. - írja a mandiner.hu

A szóban forgó két portál az Amerikai Egyesült Államokban van regisztrálva, amerikai szervereket használ és olyan cikkeket jelentettek meg, amik szerint a Miniszterelnökséget vezető miniszter többek között azt nyilatkozta, hogy "a nyugdíjasok az évek alatt rendkívül meggazdagodtak a rengeteg félre tett pénzből, amit a kormánynak köszönhetnek, hiszen a nyugdíjat a kormány adja nekik (…), a magánvagyonuk átlagosan 12 millió forint, csak el van rejtve a párnacihába, meg a kolbászok közé a spejz ajtaja mögött. Kérném, hogy minden nyugdíjas legalább egy millió forinttal segítsen bele az államadósságba, mert tönkre megy az ország, ha nem lesz valami kitalálva!"

Egy nappal később, ugyancsak ezen a portálon jelent meg a "Gulyás Gergely: 70 év felett eltörölném a nyugdíjat, mert nincs szükség rá. A felhalmozott vagyonukból vígan elélnek a hazai nyugdíjasaink, hiszen…" című írás.

A miniszterelnökséget vezető miniszter ilyen tartalmú nyilatkozatokat soha nem tett, egyértelmű álhírterjesztésről, rossz színben való feltüntetésről volt szó, épp ezért feljelentést tett 2019. decemberében.

Minap került sor az ügyek érdemi, összevont tárgyalására a Békéscsabai Járásbíróságon, amelyen a két vádlott távmeghallgatás útján vett részt.

A vádlottak beismerő vallomást tettek, ezért az irányadó büntetőeljárási szabályok szerint lehetségessé vált, hogy a bíróság bizonyítási eljárás nélkül érdemi határozatot hozzon.

"A vádlottakat rágalmazásért elítélte a bíróság. Egyikükre 300 ezer forintos pénzbüntetést, míg a másikra 150 ezer forintos pénzbüntetést szabott ki a bíró."

A bíróság mind a két személy részére részletfizetést engedélyezett. A Mandiner úgy értesült, a vádlottak az ítéleteket tudomásul vették, fellebbezést pedig nem nyújtottak be ellene.


 

Kommentek

h i r d e t é s