fbpx Hekkerek nyírták ki a Facebookot és az Instagramot | CIVILHETES

h i r d e t é s

Hekkerek nyírták ki a Facebookot és az Instagramot

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hekkerek nyírták ki a Facebookot és az Instagramot

2015. január 27. - 01:00
0 komment

 

Nyugalom, már elmúlt. Magyar idő szerint reggel negyed nyolctól 8:10-ig tartott a kiesés.

A támadásért a Lizard Squad nevű hekkercsoport vállalta a felelősséget. Ők eddig főleg arról voltak híresek, hogy különböző videojátékos hálózatokat fektettek meg hosszabb-rövidebb időre, például karácsony környékén az Xboxok és a Playstationök háttérrendszerét is.

Korábban írtuk:

A közösségi háló két talán legfontosabb csomópontja, a Facebook és az Instagram is leállt, egyelőre nem tudni miért.  Az oldalak mobilváltozata sem működik, a Facebooknál hibaüzenet, az instagramnál a nagy semmi jön fel.

A hiba nem lokális, világszerte milliók próbálják most hiába elérni az oldalakat, a harmadik legfontosabb csomópontnak mondható Twitteren már az egyik legnépszerűbb hívószó lett a Facebook and Instagram.

We're aware of an outage affecting Instagram and are working on a fix. Thank you for your patience.

— Instagram (@instagram) January 27, 2015

A probléma annyira súlyos, hogy azok az oldalak és alkalmazások is megsínylik, ahova a felhasználók a facebookos profilukkal szoktak belépni, a Facebookal együtt ugyanis az a szolgáltatás is leállt. Tehát ha például párkereséssel ütné el az időt, ne a Tinderen próbálkozzon, ugyanis az sem megy. Viszont írhat üzenetet a barátainak, mármint ha azon a WhatsAppon keresztül szokták tartani a kapcsolatot, ami ugyan Facebook-tulajdon, mégis simán működik.

 

index.hu

{flike}
{jcomments on}


 

Kommentek

h i r d e t é s