h i r d e t é s

Helyenként könnyen elázhatunk, felhős idő érkezik

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Helyenként könnyen elázhatunk, felhős idő érkezik

2019. május 02. - 06:09

 

Csütörtökön délelőtt az északi tájak felett megnövekszik a felhőzet, itt elvétve alakulhatnak ki záporok, az ország más részein közepesen felhős, napos idő várható. - írja az Időjárás.hu.

Illusztráció: pixabay.com

Délután a gyengén felhős és erősen felhős időszakok egyaránt jelen lesznek, az északi területeken és a Duna vonalától keletre kell számítani záporesőre, helyenként zivatarra.  A légmozgás időnként megélénkül, a délutáni csúcsértékek 18, 23 fok között alakulnak.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön nem érkezik front, a szélre érzékenyek panaszai felerősödhetnek és a melegedés is okozhat humánmeteorológiai tüneteket. - írja a meteoklinika.hu

Csütörtökön nem ront időjárási front a humánmeteorológiai helyzeten. Amennyiben kifejezetten frontérzékeny, jelentős terhelésre nem kell készülni, azonban, ha érzékeny a szélre, akkor erős fejfájást, ingerlékenységet és nyugtalanságot tapasztalhat, valamint alvásproblémákkal küzdhet: a nyugtalan éjszaka másnap aztán a teljesítményére is rányomhatja bélyegét, éppen ezért próbáljon lefekvés előtt nyugodt körülményeket teremteni a megfelelő pihenéshez. Kínzó fejfájás esetén több folyadék, lehetőleg ásványvíz fogyasztása javasolt – az alkoholt és a magas koffeintartalmú italokat mindenképpen kerülje!

Átmeneti melegedés zajlik a légkörben, az érzékenyek körében migrén, fáradékonyság jelentkezhet, de intenzív panaszokra nem kell készülni. A kialakuló záporok, zivatarok környezetében erősen fülledté válik a levegő, az asztmások nehézlégzést és mellkasi fájdalmat tapasztalhatnak. Amennyiben hasonló tünetek tapasztal a csapadék elvonultáig tartózkodjon zárt térben és pihenjen le!

A szabadtéri tevékenységeket több helyen zavarhatja zápor, zivatar, az erős szél pedig tovább ront a hő-és komfortérzeten.  A csapadék elvonultát követően átmenetileg felfrissül a levegő, ekkor érdemes pár órát a szabad levegőn tölteni!

A következő hűvösebb és változékonyabb napok előtt  fordítson kiemelt figyelmet immunrendszere megerősítésére! A nehéz, zsíros ételeket kerülje, helyette fogyasszon olajos magvakat, szárnyas húsokat, salátákat és zölségeket!

A közlekedés során fokozott balesetveszéllyel célszerű számolni. Az erős széllökések hatására csökken a menetstabilitás, ingerlékeny és figyelmetlen sofőrök is fokozhatják a balesetveszélyt! Legyen nagyon körültekintő és vezessen óvatosan!

Vezető tünet a mai napon: fejfájás, légszomj.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s