h i r d e t é s

"Helyzet van", lépett a rendőrség

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

"Helyzet van", lépett a rendőrség

2018. december 27. - 07:55

 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a polgárőrséggel közösen kiemelt figyelmet fordít az M1-es autópálya megyei szakaszán közlekedők biztonságára karácsony és újév között is.

Forrás: police.hu

Az M1-es autópálya – mint a nemzetközi folyosó magyarországi része – forgalmának folyamatossága, közbiztonsága kiemelt jelentőségű. A karácsonyi, év végi időszakban a közlekedésben résztvevő gépjárművek magas száma a forgalom lelassulását, torlódását okozhatja, ezért a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedési Osztálya a pálya megyei szakaszát folyamatos rendőri jelenléttel figyeli és biztosítja a közlekedés zavartalanságát.

Ezzel egy időben a Bűnmegelőzési Osztály szakemberei a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőrszövetség munkatársaival közösen többnyelvű szóróanyaggal és személyes tanácsadással hívják fel az autósok figyelmét az úgynevezett trükkös módszerrel elkövetett vagyon elleni bűncselekményekre és azok megelőzési lehetőségeire - írja a police.hu.

A rendőrök által átadott szórólapokon - többek között - az alábbi tanácsokat olvashatják:

  • Értékeit ne hagyja szem előtt az autóban, pénzét, okmányait tartsa magánál!
  • A túl segítőkész idegenekkel legyen bizalmatlan! Az autója központi zárjának használatával elkerülheti, hogy kívülről azt bárki felnyithassa.
  • A gépjárműből való kiszállást követően azonnal zárja le az ajtókat!
  • Ha többen utaznak, valaki mindig maradjon a gépkocsinál!
  • Pihenésre nagy forgalmú, kellően megvilágított parkolót használjon!

 

Forrás: infostart.hu / police.hu


 

h i r d e t é s