h i r d e t é s

Hét ágra fog sütni a nyárias nap, gomolyfelhők tarkíthatják az eget

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Hét ágra fog sütni a nyárias nap, gomolyfelhők tarkíthatják az eget

2020. április 17. - 06:16

 Pénteken délelőtt sok napsütésnek örülhetünk, csapadék nem lesz. - írja az idojaras.hu.

 Délután a napos időben gomolyfelhők képződnek. Jelentős mennyiségű csapadékra nem kell számítani, északkeleten egy-egy zápor kialakulhat. Élénk lesz az északnyugati szél. 21, 26 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Pénteken front nem halad át felettünk, de az átlagnál melegebb idő hatására többen szokatlanul fáradtnak érezhetik magunkat. - írja a meteoklinika.hu.

Pénteken időjárási front nem halad át felettünk, de a közelgő hidegfront hatására a fokozottan érzékenyek elsősorban északkeleten már tapasztalhatnak gyenge hidegfronti jellegű tüneteket. A görcsös fejfájás mellett jellemzőek lehetnek az izom-, és hasigörcsök, viszont intenzív tünetekre ezen a napon még nem kell számítani.

A további melegedés hatására az érzékenyek melegfronti jellegű tüneteket tapasztalhatnak: általános lehet a migrén, a fáradékonyság és vérnyomás-ingadozás is felléphet. Amennyiben hasonló tüneteket tapasztal ajánlott több folyadékot fogyasztani, a fáradékonyság ellen pedig megoldásként szolgálhat 2-3 csésze citrommal ízesített tea. 

Az időjárás alapvetően kedvez a szabadtéri programoknak, de a járvány miatt nem ajánlott hosszabb időt kint tölteni. A szabadtéri tevékenységeket tervezzék úgy, hogy a zsúfolt tereket és a tömeget elkerüljék. Most kiemelten fontos a higénia betartása, ajánlott sűrűn kezet mosni és kézfertőtlenítőt használni.

A pollenterhelés közepes vagy magas, az allergiások körében továbbra is jelentkezhetnek panaszok. A légszennyezettség közepes vagy magas, a nagyobb városokban egészségtelen a levegő minősége. 

A közlekedés során a tompa reflexek okozzák a fő veszélyt, az utakon fokozott figyelem és körültekintés javasolt.

Vezető tünetek a mai napon: fáradékonyság, migrén, alvászavar. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.