h i r d e t é s

Hétfőn Erdogan, kedden VB elődöntő, szerdán……

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Hétfőn Erdogan, kedden VB elődöntő, szerdán……

2018. július 11. - 16:55

Hétfői hír volt, hogy az Orbán família férfitagjai Törökországba látogattak Recep Tayyip Erdoğan beiktatására, hogy testközelből nézhessék végig, ahogy beteljesül az ottani kedves vezető álma. - írja a varosikurir.hu.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közzétett képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Ali Bongo Ondimba gaboni elnök Recep Tayyip Erdogan újraválasztott török elnök beiktatásán Ankarában 2018. július 9-én. Forrás: MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Az a mai napig nem tisztázott, hogy mit keresett a kisebbik Orbán a meghívottak között, de ezen most lendüljünk túl.

Diktátoravatás után foci VB….

Már akkor írtunk arról, hogy információink szerint a vagyonbevallása szerint mindössze 993 ezer forintos megtakarítással rendelkező Orbán Viktor és Gáspár Ankarából egyenesen a világbajnokság meccseire utaznak tovább Szentpétervárra. Több alkalommal kerestük Havasi Bertalant Orbán világbajnoki menetrendjével kapcsolatban, de nem kaptunk válaszokat – írja a 444.hu

Kedd este viszont a Guardian kelet-európai tudósítója, Shaun Walker kitette Twitterre a francia-belga elődöntő politikai díszvendégeinek listáját (vagy a lista egy részét), és e szerint Orbán valóban ott volt a meccsen:

Kép megtekintése a Twitteren:

Gabon elnöke és Magyarország miniszterelnöke + 1 fő

Három ember vett részt mindkét eseményen, Gabon elnöke, Ali Bongo, aki le is jattolt Törökországban a magyar miniszterelnökkel, a másik Erdogan és foci fun. A plusz egy fő pedig a Felház atyja, Gáspár.

Ali Bongo az országot 41 éven át vezető diktátor, Omar Bongo fia. Apja uralkodása alatt miniszteri posztokat töltött be, majd 2009-es halálakor elnök lett. 2016-ban választották újra, egy olyan választáson, amivel rendkívül sok baja volt a nemzetközi megfigyelőknek: az ellenzékkel szembeni erőszakos hatósági fellépést, választást követő megtorlásokat és az emberi jogok semmibevételét emlegették.

varosikurir.hu