h i r d e t é s

Hétfőn megérkezik a csapadék

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Hétfőn megérkezik a csapadék

2018. november 18. - 06:12

 

A jövő hét elején egy fronttal a csapadék is megérkezik, akár havazás is előfordulhat a magasabban fekvő vidékeken! - írja az Időjárás.hu

Délelőtt délnyugaton helyenként több lesz a felhő, máshol szinte zavartalan napsütésre van kilátás. Csapadék nem alakul ki. 

Délután északon elkezdődik a felhőzet növekedése, máshol még mindig gyengén felhős, derült időre számíthatunk. Csapadék nem lesz. Mérsékelt lesz az északi szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 4, 9 fok között alakul.

Hétfőn délelőtt túlnyomóan borult lesz az ég. Elszórtan gyenge eső, illetve a hegyekben havas eső, hószállingózás előfordulhat.  Délután erősen felhős, borult lesz az ég. Elszórtan gyenge eső, a magasabban fekvő tájakon hószállingózás előfordulhat. Megélénkül az északkeleti szél. Kora délután 2, 7 fok várható.

Orvosmeteorológia

Vasárnap frontmentes napban lehet részünk, de hajnalban erősebben lehűl a levegő, az ízületi panaszok erősödhetnek, kiújulhatnak az érzékenyeknél. - írja a meteoklinika.hu

Napközben sokfelé számíthatunk néhány órás napsütésre, ezeken a helyeken a hőérzet is kellemesen alakul, ráadásul csapadék sem rontja el a szabadtéri programok lehetőségét. Érdemes kihasználni ezt a napot kirándulásra, sétára, a napsütés hatására feltöltődhetünk energiával, az immunrendszerünk is erősödik. A frontátvonulásokat leginkább megszenvedő szív- és keringési betegek is fellélegezhetnek, erős humánmeteorológiai hatás nem éri őket. Az élénk szél viszont okozhat enyhe fejfájást, kisebb nyugtalanságot, különösen a északon és keleten. 

A többfelé nyirkos, ködös reggeli levegő szintén fokozhatja a végtagfájdalmakat, valamint helyenként nem is szűnik meg a ködfolt illetve az abból képződő felhőzet, így egész nap borongós, lehangoló maradhat az idő. A fényhiány miatt kedvetlen, nyűgösebb lehet, ráadásul mindehhez alacsony hőérzet is társul. Ha színes tárgyakkal veszi körbe magát, vidám zenét hallgat, vagy jó társaságban tölti az időt, akkor javulhat a kedélyállapota. A hűvös időben növekszik a megfázásveszély, valamint egyes kórokozók is könnyebben terjednek, folytassa tovább a megkezdett vitaminkúrát!

Hétfőre virradó éjjel kettősfront érkezik

Az elkövetkező időszakban több front érkezik majd, célszerű jó előre felkészíteni szervezetünket, pihenjen ön is, amennyit csak tud!

A közlekedők reggel foltokban ködös területekkel találkozhatnak, sokfelé lecsökkenhet a látástávolság. Mérsékelje a sebességet, vezessen óvatosabban, tartson nagyobb követési távolságot!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s