h i r d e t é s

Hideg lesz és napsütés

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Hideg lesz és napsütés

2023. február 08. - 05:46

Szerdán is nagyon hidegen indul a reggel, és napközben is csak kissé lesz melegebb, mint az előző napokon. 

Kezdetben helyenként a Dunántúl keleti felén, valamint délen átmeneti hószállingózás, futó hózápor előfordulhat, de jelentős havazás sehol sem valószínű. Máshol naposabb időre ébredhetünk. Délután az ország legnagyobb részén napos időre számíthatunk, csupán nyugaton, délnyugaton zavarhatják időnként felhők a napsütést. A keleti-északkeleti szelet sokfelé kísérhetik élénk lökések.

Hajnalra általában -6 és -11 fok közé hűl le a levegő, de a fagyzugos helyeken és a hegyekben ennél hidegebb is lehet. Napközben a csúcshőmérséklet 0 és 5 fok között alakulhat.

Orvosmeteorológia

Frontmentes, de a hideg, fagyos idő miatt az érzékenyek körében izomgörcsök, végtagfájdalmak előfordulhatnak, felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok.

A szelesebb tájakon fejfájás, ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet.

A nagy napi hőingás miatt vérnyomás-problémák is előfordulhatnak.

Alacsony lesz a hő- és komfortérzetünk.

A sok napsütés viszont jó hatással lesz a hangulatunkra, közérzetünkre.

Nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk melegen, rétegesen, figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


Kommentelne? Kattintson ide!