h i r d e t é s


Hideg lesz ma is és szilveszterkor is

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hideg lesz ma is és szilveszterkor is

2016. december 30. - 06:24
0 komment

 

Pénteken a hajnali ködfoltok helyenként csak lassan oszlanak fel, néhol pedig tartósan párás maradhat a levegő - írja az Időjárás.hu.

Szilveszter napján már napközben is nyirkos, borongós időben lesz részünk, és a jelenlegi előrejelzések szerint várhatóan sajnos az új év első napjai is hasonló szürkeségben telnek majd.

Délelőtt a reggeli pára- és ködfoltok helyenként csak nehezen oszlanak fel, keleten néhol tartósak maradhatnak. Máshol többnyire gyengén gomolyfelhős, napos időre van kilátás, csapadékra nem kell számítani. Általában gyenge marad a légmozgás, a csúcshőmérséklet -3, 2 fok között alakul, de a tartósan ködös tájakon ennél hidegebb is lehet.

Az év utolsó napja

A nyugodt száraz időjárás tehát folytatódik szilveszterkor és január 1-jén is, éjszakánként pedig komoly fagyok lesznek. Szombat reggel akár -10, vasárnap -5 és -7 fok között alakul a hőmérséklet.

Napközben többnyire párás, borult idõre van kilátás, csak helyenként szakadozhat fel kissé a felhõzet. Számottevõ csapadék nem alakul ki. A szél mérsékelt lesz. Kora délután -3, 2 fok várható.

Hamis hőérzet

Ez pedig azt jelenti, hogy a szilveszteri italozás során figyelni kell egymásra, a részeg ember nem törődik sokat a hideggel, hamar kihűlhet ha elkóvályog, kicsit megpihen egy padon, az út szélén. Tudjuk jól, hogy ittasan mindenki bátrabb, az elfogyasztott alkohol függvényében erősebbnek érzi magát, lehullanak a gátlások.

Január 1.

Vasárnap borongós, párás idõre számíthatunk, csak rövid idõre, és csak kevés helyen süthet ki a nap. Számottevõ csapadék nem várható, de szitálás, ónos szitálás, valamint hószállingózás elõfordulhat. A szél mérsékelt marad. -2, 3 fokra számíthatunk.

idojaras.hu



h i r d e t é s

betöltés...

;