h i r d e t é s

Hideg lesz vasárnap is

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hideg lesz vasárnap is

2019. február 24. - 06:12

 

A jövő hét elején újra tavaszias fordulatot vehet időjárásunk - írja az Időjárás.hu

Délelőtt általában kissé felhős lesz az ég. Csapadékra nem kell számítani.

Délután a sok napsütést csak időnként zavarja kevés felhő, csapadék nem lesz. Mérsékelt lesz az északkeleti szél. 0, 5 fokra számíthatunk.

Hétfőn délelőtt a többórás napsütés mellett időnként megnövekszik a felhőzet, csapadék nem várható.  Délután a napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet, de csapadék nem várható. Megélénkül az északi szél. 3, 8 fokra melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Vasárnap a hideg idő annak ellenére is megterhelheti a szervezetét, hogy nem érkezik front. A sok napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet, de ez elenyésző a hidegbetörés negatív hatásaihoz képest. - írja a meteoklinika.hu

Ügyeljen azonban az öltözködésre, a fagyos reggel mellett a hűvös délutánon is szükség van a vastagabb ruhadarabokra –a napsütés hatására csalóka lehet a hőérzete. Egyeseknél enyhébb izom- és hasi görcs léphet fel, a vérnyomása pedig akár egész nap is ingadozhat! Az ízületi panaszok tekintetében továbbra sem számíthat javulásra. Különösen a fagyos reggeleken jelentkezhetnek erős fájdalmak, amik gyakran napközben is alig, vagy egyáltalán nem mérséklődnek. Ha érintett, kezdje a napot egy könnyed, tehermentes tornával, vigyázva arra, hogy ne erőltesse túl az ízületeket. Emellett az is fontos, hogy óvja a karokat és a lábakat a hidegtől, a vastag ruhákkal pedig a megfázást is megelőzheti. 

Mindeközben ne feledkezzen meg immunrendszerének folyamatos erősítéséről sem, különösen annak tükrében, hogy nem csak reggel, hanem napközben is nagy a megfázásveszély. Folyamatosan vegyen magához vitamindús táplálékot, emellett pedig ügyeljen a higiéniára is.

A légszennyezettség alacsony marad, de a következő napokban ismét könnyen emelkedésnek indul a szállópor légköri koncentrációja.

A közlekedés során a napsütés zavaró lehet, különösen alacsony napállás idején – jó, ha mindig van kéznél napszemüveg!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s