h i r d e t é s

Hideg, nyirkos vasárnap

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Hideg, nyirkos vasárnap

2019. december 08. - 06:07

 

A folytatásban is marad a szürkeség, csupán néhány helyen bújhat elő a nap. A jövő hét elején egy hidegfront szakítja fel a hideg légpárnát. - írja az Időjárás.hu

Délelőtt helyenként tartósan megmarad a köd, másutt változóan felhős lesz az ég. Csapadék nem várható.

Délután néhány helyen kisüt a nap, de még mindig lesz, ahol megmarad a köd. Mérsékelt lesz a déli szél. Kora délután 4, 10 fok várható.

Hétfőn délelőtt erősen felhős vagy borult lesz az ég, sokfelé várható eső, záporeső. Délután országszerte felhős és csapadékos idő várható. A csapadék formája eső, záporeső lesz, a nyugati és északkeleti határvidéken kis eséllyel havas eső is előfordulhat. Változó irányú szél lesz. 2, 8 fokra melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Vasárnap nem érkezik front térségünkbe. A borult, fényszegény időben többen depressziót, lehangoltságot és fáradtságot tapasztalhatnak. - írja a meteoklinika.hu

Vasárnap nem érkezik fölénk front, azonban folytatódik a borús, csapadékos idő. A fényszegény időszakban többen fáradékonynak érezhetik magunkat, lehangoltság és depresszió jelentkezhet. A rendszeres fényterápia alkalmazása kifejezetten ajánlott a szürke napokon, ezzel akár az immunrendszer is erősödhet. A lehangoltság leküzdésében segíthet, ha pozitív környezetben tölti a napját és színes ruhadarabokat visel.

Bár időjárási front nem érkezik fölénk, a fokozottan érzékenyek - elsősorban délkeleten- gyenge melegfronti jellegű tüneteket tapasztalhatnak. Amennyiben érzékeny fejfájás, gyulladásos panaszok nehezíthetik napját. A krónikus betegek és az idősek körében vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, a panaszok mérséklése érdekében ajánlott kerülni a fizikailag és szellemileg megterhelő tevékenységeket.

Az időjárás nem kedvez a szabadtéri programoknak. A nyirkos, hűvös időben alacsony hő-és komfortérzetre kell számítani – könnyen megfázhat, ha nem vigyáz. A meghűlés elkerülése érdekében fontos, hogy az évszaknak megfelelő, réteges és vastag öltözetet viseljen.

A légszennyezettség nem nő számottevően, de fontos, hogy a levegőminőség megőrzése érdekében kerülje a fosszilis tüzelőanyagok égetését és lehetőség szerint a saját gépjármű használat helyett válassza a tömegközlekedést!

A közlekedés során a pára és köd okozza a fő veszélyt. A párás és ködös tájakon jelentősen lecsökken a látástávolság, emellett a nedvessé váló útburkolaton megnő a féktáv. A balesetek elkerülése érdekében tartson nagyobb követési távolságot és vezessen a megszokottnál lassabban.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s