h i r d e t é s

Hideg szél kíséri a napunkat, helyenként rákezdhet egy enyhébb eső

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hideg szél kíséri a napunkat, helyenként rákezdhet egy enyhébb eső

2019. március 27. - 06:07

 

A hét második felében ismét melegszik az idő, a hétvégén 20 fok is lehet! - írja az Időjárás.hu.

Illusztráció: pixabay.com

Szerdán délelőtt közepesen felhős lesz az ég, néhol futó záporok kialakulhatnak.  Délután többfelé zavarhatják felhők a napsütést, de jelentős mennyiségű csapadékra nem kell számítani. Erős lesz az északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7, 12 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Szerdán nem érkezik fölénk front, az éjszaka folyamán erősen lehűl a levegő, amelynek következtében ízületi panaszok jelentkezhetnek. - írja a meteoklinika.hu

Szerdán és még több napig frontmentes lesz az idő. Az éjszakai órákban erősen lehűl a levegő, többfelé várható talajmenti fagy és helyenként – elsősorban északkeleten - akár 2 méteres magasságban is fagypont alá süllyedhet a hőmérséklet. Sokan ébredhetnek sajgó végtagokkal, a panaszok mérséklése érdekében kezdje a napot egy átmozgató tornával, napközben pedig tartsa melegen fájó végtagjait. Hűvösen indul a nap, nagy a megfázásveszély, a nyirkosság pedig a hőérzetet is rontja.

A szelet továbbra is kísérhetik élénk és erős széllökések, amelynek következtében erős fejfájás, ingerlékenység és nyugtalanság jelentkezhet. A panaszok mérséklése érdekében fogyasszon több folyadékot és töltse nyugodt körülmények között a napot. 

A szabadtéri tevékenységeket az északi tájakon zavarhatják záporok, másutt nem várható csapadék. A napsütés ellenére alacsony marad a hő-és komfortérzet, öltözzön rétegesen!

A pollenterhelés nem változik, a nyár pollenkoncentrációja több helyen elérheti a közepes-magas szintet. Az allergiások lehetőség szerint kerüljék a tejtermékek fogyasztását és mossanak sűrűbben kezet és hajat.

A közlekedést ingerült sofőrök és az erős oldalszél nehezíti, vezessen fokozott figyelemmel és legyen nagyon körültekintő.

Vezető tünetek a mai napon: ízületi bántalmak, fejfájás. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.

 

 


 

h i r d e t é s