h i r d e t é s

Hidegek a hajnalok

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Hidegek a hajnalok

2018. június 24. - 06:41

 

A hétvégén a hőmérsékletek nem érik el az ilyenkor megszokott értékeket. - írja az Időjárás.hu

A hajnalok pedig szokatlanul hidegnek bizonyulnak majd. Napközben szerencsére több órára kisüt a nap és a 20 fokot érjük el.

Délelőtt a több-kevesebb napsütés mellett az időnkénti erős felhősödésből elszórtan lehet kisebb eső, zápor.

Délután a napsütést ármeneti felhősödések zavarják, helyenként zápor kialakulhat. Élénk lesz az északnyugati szél.

18, 23 fokra melegszik a levegő.

Hétfőn délelőtt a napsütés melletti időnkénti felhősödésből zápor kialakulhat. Délután a napsütést gomolyfelhők zavarhatják, helyenként zápor várható. Az északi szél élénk lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 25 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Vasárnap elkerülnek bennünket az időjárási frontok, javul a humánmeteorológiai helyzet. - írja a meteoklinika.hu

A hajnal, a reggel viszont kifejezetten hűvös, hideg lesz. A hidegre érzékenyeknél felerősödhetnek a kopásos ízületi fájdalmak, a panaszok szerencsére napközben enyhülhetnek. Már reggel érdemes egy könnyed, tehermentes átmozgatással, kímélő tornával kezdenie a napot, és csilipaprikás és kámfortartalmú krémek használata is enyhíthet a tüneteken.

A másik gyakori panasz a fejfájás lehet, ezt egész nap tapasztalhatja – elsősorban a görcsös fájdalomra készüljön. Amennyiben a halánték körkörös masszírozása nem segít, akkor próbálja ki a borsmenta teát, amit ízesítsen mézzel. A következő napokban is folyamatosan szedje a magnéziumot akár étrend-kiegészítő formájában is, illetve fogyasszon több halfélét, spenótot és tojást is!

Az időjárás kedvező a szabadtéri programokhoz, de a hőmérsékletek nem érik el az ilyenkor megszokott értékeket, az élénk szél tovább rontja a hőérzetet, vigyázzunk a megfázással!

A déli órákban a napos tájakon erős vagy nagyon erős UV-sugárzás lesz jellemző. Nagyon fontos, hogy 10 és 16 óra között kerülje a tűző napon való tartózkodást, ha pedig mégis kimerészkedik, akkor használjon magas faktorszámú naptejeket!

Jó hír viszont, hogy a pollenterhelés jelentősen csökkent, és az allergiások még pár napig nem is számíthatnak tüneteik romlására.

A közlekedésben a helyenként előforduló erős széllökések jelentősen csökkenthetik a menetstabilitást, de az élénk szél is hasonló gondokat okozhat. A nedvessé váló utakon növekszik a féktávolság és a csúszásveszély, a nehezebb közlekedési körülmények miatt vezessünk sokkal lassabban és óvatosabban! A napsütés is elvakíthatja a gépkocsivezetőket, célszerű magunk mellett tartani egy napszemüveget.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s