h i r d e t é s

Hidegfront érkezik

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hidegfront érkezik

2018. december 04. - 06:25

 

A hét első felében a csapadékos és napos időszakok egyaránt jelen lesznek, emellett átmeneti melegedés várható: a hajnali fagyok nagyrészt megszűnnek, a nappali felmelegedés erősödik! - írja az Időjárás.hu

Délelőtt nyugat felől megkezdődik a felhőzet felszakadozása, a középső területeken és a Tiszántúlon gyenge eső formájában csapadék várható. 

Délután a Dunántúlon többfelé felszakadozik a felhőzet, az ország ezen részein számottevő csapadék nem várható, a felhőátvonulásokból egy-egy futó zápor kialakulhat. A középső területeken erősen felhős, a Tiszántúlon borult lesz az ég, ezeken a tájakon gyenge eső okoz csapadékot. 

Az időnként megélénkülő északnyugati szél mellett 5, 13 fok között alakul a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Kedden hidegfront éri el térségünket. A megterhelő humánmeteorológiai helyzetben nem csak a hidegfrontra érzékenyeknek lesz nehéz napjuk. - í­rja a meteoklinika.hu

Kedden nyugat felől hidegfront érkezik térségünkbe. A hidegfrontra érzékenyek körében görcsös panaszok jelentkezhetnek, általános lehet a fejfájás, a hasi-és izomgörcsök. A szív és keringési rendszer megbetegedéseivel küzdők vérnyomás-ingadozást, keringési panaszokat és gyakori rosszullétet tapasztalhatnak, amennyiben intenzív tünetek jelentkeznek, lehetőség szerint kerülje a fizikailag és szellemileg megterhelő tevékenységeket!

A szél hatására jelentkező panaszok eleinte a Dunántúlon jelentkezhetnek, majd estétől már az ország középső és északkeleti részein is erősödő fejfájásra kell készülni! 
A melegedés következtében a fejfájás mellett fáradékonyabb lehet a megszokottnál, a fokozott folyadékbevitel mellett fogyasszon naponta 2-3 csésze citrommal ízesített teát.

Szabadtéri tevékenységeknek a délutáni időszakban az ország nagy részén kedveznek a körülmények, azonban a Tiszántúlon napközben is nagyrészt borús, esős lesz az idő, ezeken a tájakon a délutáni időszakban is szükség lehet az esernyőre.  A Dunántúlon a csapadék megszűnését követően felszakadozik a felhőzet és kisüt a nap, ez pedig kedvezően hathat hangulatára és hőérzete is javulhat – ajánlott pár órát a friss levegőn tölteni!

A közlekedés során a nedves útszakaszok és az erős oldalszél okozz a fő veszélyt. A csapadék hatására nedvessé vált utakon megnő a féktáv, az erős oldalszél ronthat a gépjármű menetstabilitásán, a balesetek elkerülése érdekében tartson nagyobb követési távolságot és vezessen a megszokottnál lassabban!

meteoklinika.hu / idojaras.hu


 

h i r d e t é s