h i r d e t é s

Hidegfront érkezik!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hidegfront érkezik!

2018. december 24. - 06:17

 

Hétfőn hidegfront érkezik csapadékkal. - írja az Időjárás.hu

Karácsony napjára a front áthalad felettünk és a front mögött megkezdődik a hideg levegő beáramlása

Délelőtt az ország nagy részén borult, csapadékos lesz az idő, csupán az északkeleti tájakon szűnhet meg a csapadék. 

Délután észak felől egyre többfelé megszűnik a csapadék, de nagyrészt borult marad az ég. Megerősödik az északnyugati szél, viharos széllökések is előfordulhatnak.

2, 7 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Kedden változóan felhős lesz az ég, záporeső, hószállingózás, havas eső zápor kialakulhat. Az északnyugati szél erős lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 0, 6 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Hétfőn észak, északnyugat felől hidegfront érkezik térségünkbe. - írja a meteoklinika.hu

A gyorsan mozgó hidegfront hatására országszerte jelentkezhetnek görcsös panaszok: amennyiben frontérzékeny, görcsös fejfájást, izom-és hasi görcsöttapasztalhat. A keringési rendszer megbetegedéseivel küzdők állapota romolhat, vérnyomás-ingadozás és mellkasi fájdalom jelentkezhet.  A Dunántúlon a megerősödő, időnként viharossá fokozódószél fokozhatja a tüneteket, emellett ingerlékennyé és nyugtalanná válhat. Fejfájásának enyhítése érdekében már a reggeli óráktól ajánlott sok folyadékot fogyasztani és kerülni a stresszes helyzeteket. A változékony időben fontos áttérni kímélő étrendre, kerülje a zsíros és fűszeres ételeket, helyezze előtérbe a szárnyas húsokat és a halból készült fogásokat. Fogyasszon minél több zöldséget és gyümölcsöt, ezzel immunrendszerét is tartósan megerősítheti.

Az időjárás a nap legnagyobb részében nem kedvez a szabadtéri programoknak, az esős, szeles időben csökken a hő- és komfortérzet. Az esti órákra északkelet felőle egyre inkább megszűnik a csapadék, de a délnyugati területeken szenteste sem áll el az eső.

A közlekedést erős és viharos oldalszél nehezítheti, nagymértékben csökkenhet a menetstabilitás. Az utakon türelmetlen és ingerlékeny sofőrök növelhetik a balesetveszélyt, és a csapadék hatására nedvessé váló útburkolat miatt jelentősen megnövekszik a féktáv, vezessen fokozott figyelemmel!

 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s