h i r d e t é s

Hidegfront jön

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hidegfront jön

2019. december 09. - 06:47

 

A hét elején egy hidegfront szakítja fel a hideg légpárnát, de helyette csapadék érkezik. A front mögött ismét hideg levegő áramlik térségünkbe. - írja az Időjárás.hu

Délelőtt erősen felhős vagy borult lesz az ég, sokfelé várható eső, záporeső.

Délután országszerte felhős és csapadékos idő várható. A csapadék formája eső, záporeső lesz, a nyugati és északkeleti határvidéken kis eséllyel havas eső is előfordulhat. Változó irányú szél lesz. 2, 8 fokra melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Hétfőn hidegfront érkezik. A front hatására fokozódnak a görcsös panaszok és megnő az infarktus kialakulásának kockázata. - írja a meteoklinika.hu

Az idősek és a krónikus betegek fokozott veszélyben vannak, a légkörben bekövetkező markáns változások fokozzák a szívproblémákat, ilyenkor az infarktus kialakulásának kockázata megnő. A változékony időben múló rosszullétek is felléphetnek, a tünetek mérséklése érdekében ajánlott többet pihenni és lehetőség szerint kerülni a fizikai terhelést. A légmozgás helyenként megélénkülhet, ennek hatására kínzó fejfájás léphet fel a szélre érzékenyek körében. A fejfájás következtében csökken a munkateljesítmény, figyelmetlenebb és tompább lehet a megszokottnál. A panaszait mérsékelheti a folyamatos folyadék-utánpótlással, a magas koffeintartalmú és alkoholos italokat kerülje el.

A többfelé csapadékos idő nem kedvez a szabadtéri programoknak. Az alacsony hő-és komfortérzeten az erős szél tovább ront.  A változékony, téli időszakban legyengül az immunrendszer, ilyenkor kiemelten fontos a rendszeres vitaminpótlás. Szervezetének megerősítése céljából naponta több alkalommal fogyasszon el valamilyen friss gyümölcsöt vagy zöldséget és gyermekének is adjon ezekből a finomságokból.

A közlekedés során a szél és a csapadék okozza a fő veszélyt. Az időnként élénk szél hatására csökken a gépjármű menetstabilitása, a nedves utakon megnő a féktáv. A közlekedést emellett tompa reflexek és figyelmetlen sofőrök nehezítik, vezessen fokozott figyelemmel és legyen nagyon körültekintő.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s