h i r d e t é s

Hidegfront vet véget a nyugodt időnek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hidegfront vet véget a nyugodt időnek

2021. november 01. - 05:52

A felhők érkezése már jelzi a változást, keddre pedig országszerte elromlik az idő

CIVILHETES olvasói fotó

A ködfoltok feloszlása után az ország nagy részén több órára kisüt a nap, késő délelőttől előbb a Dunántúlon, majd keletebbre is egyre nagyobb területen megnövekszik a felhőzet, de a Tiszántúlon estig kevés maradhat a felhő.
Késő délutántól az ország nyugati, északnyugati felén fordulhat elő szórványosan eső, zápor. Délkeleti irányból élénk széllökések az Észak-Dunántúltól a Dél-Alföldig, erős lökések pedig a Kisalföldön lehetnek.
A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 13 és 18 fok között alakul, de a tartósabban párás, ködös tájakon ennél kissé hűvösebb lehet. Késő estére 4 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológia

Napközben front még nem lesz felettünk, de a hideg, nyirkos reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok, valamint görcsös panaszok is előfordulhatnak. Napközben fáradékonyság, dekoncentráltság, kialvatlanság is jelentkezhet.

Továbbra is nagy lesz a napi hőingás, ami elsősorban a keringési panaszokkal élőket viselheti meg, illetve könnyen megfázhatunk, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.

A szelesebb tájakon élők körében enyhe fejfájás, nyugtalanság, ingerlékenység jelentkezhet.

A naposabb tájakon élők hangulata, közérzete javulhat.

Majd hétfőn este nyugat felől markáns hidegfront érkezik.

Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt, figyeljünk a megfelelő vitamin-utánpótlásra!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s