h i r d e t é s

Hidegfronttal indul a hétvége

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hidegfronttal indul a hétvége

2017. április 22. - 06:24

 

Szombaton egy hidegfront hatására ismét változékonyra fordul az idő, az erős szél mellett szórványos záporokra is készülni kell - írja az Időjárás.hu.

Vasárnap még marad az átlagosnál több fokkal hűvösebb idő, hétfőn azonban melegedés veszi kezdetét, újabb front pedig a jövő hét közepén érkezhet.

Délelőtt tovább vastagszik a felhőtakaró, általában erősen felhős, borult lesz az ég. Északon néhol előfordulhat gyenge eső, de számottevő csapadék még nem várható. 

Délután folytatódik az erősen felhős idő, csak időnként vékonyodhat el átmenetileg a felhőzet. Előbb északon, majd szórványosan várható zápor. Az északnyugati szél megélénkül, északon megerősödik.

A legmagasabb hőmérséklet 11, 17 fok között valószínű.

idojaras.hu

Orvosmeteorológia

Szombaton napközben észak, északnyugat felől egy hidegfront halad át térségünk felett, így főként az arra érzékenyek tapasztalhatnak humánmeteorológiai tüneteket - írja a meteoklinika.hu.

A hideg reggelen többen ízületi fájdalmakkal ébredhetnek, de napközben azért ezek a tünetek mérséklődnek. Az esetlegesen fellépő görcsös eredetű fejfájás ellen a halánték körkörös masszírozása segíthet, borsmenta tartalmú krémet is használhat a masszírozás közben. Ismét sokfelé megélénkül a szél is, mely fokozhatja a kellemetlen tüneteket, hatására főleg északnyugaton és a középső vidékeken ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak is lehet.

A gyakori időjárás-változás és frontátvonulás megterheli a szervezetet, fontos, hogy sokat pihenjen ebben a nehéz időszakban. Gondoskodjon a folyamatos C-vitamin utánpótlásról, fogyasszon sok, magas vitamintartalmú zöldséget és gyümölcsöt, emellett gyógyteákkal is erősítheti az immunrendszert. A következő napokban is folyamatosan szedje a magnéziumot akár étrend-kiegészítő formájában is, illetve fogyasszon több halfélét, spenótot és tojást is!

Öltözzön, rétegesen, a változékony, szeles időben növekszik a megfázásveszély!  A szabadtéri programok során is változékonyságra készüljön, nem árt, ha esernyőt is visz magával a kinti tevékenységek idejére.

A közlekedést többfelé nehezíti csapadék: eleinte északon, majd máshol is szakaszosan eső miatt válik csúszóssá az úttest, emellett erős oldalszéllel is számoljon. Vezessen az útviszonyoknak megfelelően, hosszabb utazásra inkább induljunk el kicsit korábban!

meteoklinika.hu


 

h i r d e t é s