h i r d e t é s

Hirtelen halál a védőoltás után

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hirtelen halál a védőoltás után

2021. január 06. - 07:03

 

Miért halt meg a lányom? – tudakolja egy szomorú apa Portugáliában, ahol egy egészséges ápolónő a Pfizer-BioNtech védőoltás után két nappal életét veszítette.

Forrás: solarpix.com / fuhu.hu

  • Sonia Acevedo "hirtelen halált" szenvedett szilveszter napján 48 órával a oltás után
  • A 41 éves kétgyermekes anya gyermekorvosnál dolgozott egy portói kórházban
  • Ms. Acevedo nem érzékelt semmilyen káros mellékhatást az oltás után
  • Boncolására várhatóan ma vagy holnap kerül sor

A 41 éves Sonia Acevedo Portoban egy gyermekrák osztályon dolgozott. Mint egészségügyi dolgozó megkapta a Pfizer-BioNtech védőoltást, majd  két napra rá meghalt. A vizsgálat megindult …

A középkorú ápolónő teljesen egészséges volt

"A lányom egészségesen élt, normálisan táplálkozott. Soha semmilyen koronavírus szimptómát nem mutatott. Az oltás beadását követően különös melléktünet nem jelentkezett nála, mégis két napra után meghalt! Nem állítok semmit, de tudni szeretném mi okozta halálát." – mondta az elhunyt édesapja, Abilo Acevedo a Correio da Manha portugál napilapnak.

Acevedo lánya, Vania Figueredo elmondta, hogy az édesanyja csak „normális” melléktüneteket észlelt azon a területen ahová a szúrást kapta, de egyébként jól volt.

A 10 milliós Portugáliában 7118 a halálos áldozata a Covid-19 járványnak, amely ellen a védőoltási kampányt  – a többi uniós tagállammal együtt – a múlt év végén kezdték meg.

"A HALÁL OKÁT A SZOKÁSOS ELJÁRÁSOK UTÁN FOGJUK PONTOSAN MEGTUDNI."

Acevedo munkáltatói megerősítették, hogy december 30-án kapta meg az oltást, és semmilyen “nemkívánatos hatásról” nem értesítették őket.

A portugál Onkológiai Intézet közleménye szerint: "A Porto IPO-tól 2021 január 1-jén bekövetkezett operatív asszisztens "hirtelen halálával" kapcsolatban a kórház igazgatósága megerősítette az eseményt, és őszinte sajnálatát fejezte ki a család és a barátok felé."

ACEVEDO EGYIKE VOLT A PORTO IPO 538 DOLGOZÓJÁNAK, AKI MEGKAPTA A PFIZER/BIONTECH OLTÁST. (fuhu.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s