h i r d e t é s

Hogyan dekorálj ősszel?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Hogyan dekorálj ősszel?

2020. szeptember 18. - 08:58

 

Itt van az ősz, és a természet is követi a nagy változásokat. A levelek elsárgulnak vagy épp pirosas, barnás színre váltanak, majd szépen lehullanak a fákról. 

Forrás: dekorplaza.hu

A reggelek csípősebbek lesznek, és a természet lassan nyugovóra tér. Ha szeretnéd ezt a hangulatot megőrizni az otthonod melegében, akkor ne habozz, válaszd az őszi dekorációkat!

Ünnepek ősszel

Az ősz bár nem bővelkedik annyira ünnepekben, mint a tél vagy a tavasz, de mégis van 2, ami meghitté varázsolhatja a számunkra. A Halloween inkább azért jelentős, mert a fiatalok számára egy nagyon intenzív buli lehetőségét kínálja. Ez az ünnep Észak-Amerikából származik, és egyre jobban hódít hazánkban is, de ettől függetlenül az emberek jelentős része inkább mindenszentekkor egy szál gyertyával és virággal emlékezik meg eltávozott szeretteiről. A hálaadás is őszi ünnep, bár hazánkban még nem terjedt el igazán.

Dekoráció tekintetében érdemes ahhoz alkalmazkodni, aminek a jegyében telik éppen az ősz. Lehetőleg a melegebb árnyalatokat érdemes előnyben részesíteni, valamint nagyon jó hangulatot tudnak teremteni a különböző tökök, falevelek és gyertyák. Sajnos sokan már októberben a karácsonyi dekorban gondolkodnak, így kimarad ez a meghitt időszak. Pedig nincs is jobb érzés, mint egy borongós délutánon a kedvenc plédünkbe kucorodva olvasni és forró csokit kortyolgatni.

Őszi, otthoni összkép

Nincs ötleted az őszi dekorációk tekintetében? Semmi gond, hiszen elég, ha csak szem előtt tartod az alábbiakat. A hulló falevelek tökéletesen szimbolizálják azt, amiért az ősz igazán egyedi. Színes, meghitt, de emellett a csípős hidegnek köszönhetően a levelek lehullanak a fáról. Ma már a tökök mellett akár hulló falevélfüzért is kaphatsz a boltokban.

Mivel az őszhöz hozzátartozik a betakarítás, így a szőlő és a sütőtök is tökéletes kiegészítő, míg egyikből célszerű a műt előnyben részesíteni, addig a tökből nyugodtan vehetünk igazit, hiszen igazán tartós dekoráció. Ha pedig faragásra kerül a sor, akkor lehetőleg ne csináljuk meg 1 héttel a nagy nap előtt, mert az kellemetlen szagokhoz vezethet.

A legjobb, ha egy jó nagy adag kreativitással vágsz bele az otthonod dekorálásába, hiszen arra mindig szükség van. A határ a csillagos ég, hiszen olyanra tervezed meg, amilyenre csak szeretnéd és a pénztárcád engedi. Ez az évszak az egyik legjobban kihasználható, ha dekorációról van szó.

Mindenképp alaposan válogasd meg, hogy milyen dekort képzelsz el, de a legjobb, ha magad készíted el az otthonod díszének szánt darabokat. Persze az is lehet, hogy nincs elég időd vagy épp kézügyességed ahhoz, hogy magadnak készítsd el. Ebben az esetben mindenképp nézz körül a DekorPlaza.hu webáruházban, ahol rengeteg izgalmas és szépséges dekoráció közül választhatsz.


 

Kommentek

h i r d e t é s